Orbán alaposan beégett a mai üzenetével

Kínos: Orbán alaposan beégett a mai üzenetével
Kép forrása: AFP

Orbán alaposan beégett a mai üzenetével: annyira beégett a mai trumpozásával, hogy szinte érezzük az égett szagot.

Orbán Trumpnak üzenve kiposztolta ma, hogy térjen vissza és hozza el a békét. A békegalamb magyar miniszterelnök valószínűleg lemaradt Trump azon kijelentéséről, miszerint

az USA akár ráfesthetné a kínai zászlót az F-22-es bombázókra, és „szarrá bombázhatná” Oroszországot.

Korábban „géniusznak” nevezte Vlagyimir Putyint Oroszország lerohanása miatt Donald Trump, ám gyorsan meggondolta magát a vádemelés alatt álló egykori amerikai elnök. Tavaly márciusban már arról beszélt, hogy az USA akár ráfesthetné a kínai zászlót az F-22-es bombázókra, és „szarrá bombázhatná” Oroszországot.

A Washington Post szerint Donald Trump a háború kitörése után New Orleansban beszélt erről viccelődve. Azt mondta:

Ezután azt mondjuk, Kína tette, nem mi tettük, Kína tette, aztán ők elkezdenek harcolni egymással, mi meg hátradőlünk és nézzük.

A lap szerint erre a közönség nevetésben tört ki. Kiemelték: nem valószínű, hogy az oroszok képesek lennének összetéveszteni az F-22-eseket bármelyik Kína által használt bombázótípussal.

Megkérdezték emellett Laurie R. Blank nemzetközi jogi szakértőt arról, hogy a valóságban mit hozna, ha tényleg meglépné ezt az USA. Azt mondta, hogy ezzel az ország megsértené a genfi egyezményt is, és elképesztő mértékben eszkalálná a konfliktust.

Ettől a Donald Trumptól várja tehát Orbán Viktor a békét. Attól az embertől, aki addig hergelte hazugságokkal a szélsőjobbos amerikaiakat, hogy 2021. január 6-án megrohamozták az amerikai törvényhozás, a Capitolium épületét. Attól az embertől, aki azzal viccelődött, hogy szarrá bombázná Oroszországot kínainak álcázott amerikai gépekkel. Donald Trumpot egy hónappal ezelőtt őrizetbe vették a manhattani büntetőbíróságon. 


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...