Pintér ezt jól elszúrta: katolikus klerikus fiát zárták fogdába

Pintér a pácban? A Népjóléti Bizottság elnöke meghallgatásra hívná a belügyminisztert.
Kép forrása: MTI

Katolikus klerikus fiát zárták fogdába tegnap az Orbán Viktor hivatalánál tartott tüntetés után, ahol brutálisan lépett fel a tüntető diákokkal szemben a rendőrség. Az apa szerint példát akartak statuálni.

„Őszintén megmondom: keresztény emberként ott, az éjszakában azon gondolkodtam, hol vannak a Fidesz képviselői, miért nem kapunk jogsegélyt épp attól a szervezettől, amely magát kereszténynek nevezi”

mondta a Szemléleknek az az édesapa, akinek a 17 éves fiát is fogdába szállították a rendőrök szerda este.

A 17 éves fiatal egy keresztény gimnázium tanulója, a keresztény kollégiumban a diákönkormányzat elnöke. Az édesapja felszentelt diakónus.

Az apa elmondása szerint a videófelvételek alapján egyértelmű, hogy a fia nem bántotta a rendőröket. Egy oszlopelembe kapaszkodott, amikor közelről kétszer lefújták könnygázzal, és berángatták maguk közé a rendőrök. Az apa szerint a fia hiába jelezte a rendőröknek, hogy rosszul van, először mentőt sem akartak hívni hozzá. Végül mégis kórházba szállították, ahonnan egyenesen a fogdába vitték.

Az oktatás ügyéért tüntető diákok és rohamrendőrök szerda este csaptak összea budai Várban Orbán Viktor hivatala közelében. Néhányan megpróbáltak a közeli építési terület ideiglenes kerítésének megbontásával közelebb jutni a Karmelitához, ekkor csaptak össze a rendőrökkel, akik könnygázt is bevetettek. A rendőrök több tüntetőt berángattak a kerítések mögé, ahol rendőrségi kisbuszok várakoztak.

A rendőrség hivatalos közlése szerint „a rendőrökre támadók közül” öt embert előállítottak, velük szemben hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás.

A 17 éves fiatalt hajnali négyig tartották fogva, addig a szülei sem találkozhattak vele, hiába értek éjfél előtt a fogva tartás helyszínére.

„Ott álltunk, vártunk, és hiába kérdeztük, nem kaptunk választ, hogy miért került fogdába a gyermekünk, mikor engedik ki, miért nem mehetünk be hozzá. Ígérték, hogy jönni fog egy parancsnok, aki majd tájékoztatást ad, de erre nem került sor. A Momentumhoz köthető személyek viszont próbáltak segíteni”

– idézte fel az éjszakát a Szemléleknek az édesapa.

Elmondása szerint a fia állapota csütörtökre se sokat javult. A bőre ég, viszket, a jelentős mennyiségű és közelről ráfújt vegyi anyag sérüléseket okozott.

A lapnak az édesanya azt mondta, amikor végre kiengedték a fiatalt, és az autóba ültek, ők is fuldokolni kezdtek, olyan nagy mennyiségű dózist kapott ugyanis a fiú, hogy „a hajából még mindig áradt a fojtó szag”.

„Egyértelműen úgy tűnt számunkra, hogy a hatalom emberei példát akartak statuálni. Kiemeltek valakit, hogy majd rajta jól megmutatják”

– mondta.

„A fiam, amikor felszólalt a tüntetésen, mértéktartóan nyilatkozott, őszinte, nyílt fiatalember” – tette hozzá az édesanya.

A szülők elmondása szerint végül semmivel nem vádolták meg a fiatalt. A szülők szerint az orvosi lelet nem említi a könnygáz okozta sérüléseket, csak azt rögzíti, hogy a fiú csuklója nem tört el a rendőri intézkedés közben.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...