DK: Aki könnygázzal akarja elfojtani a diákok tiltakozását, annak nincs helye a belügy élén

DK: Aki könnygázzal akarja elfojtani a diákok tiltakozását, annak nincs helye a belügy élén
Kép forrása: MTI

DK: Aki könnygázzal akarja elfojtani a diákok jogos felháborodását, annak semmi keresnivalója nincs a Belügyminisztérium élén – Mikor mond le Pintér Sándor?

Teljesen világos, hogy a diákok tegnapi, bosszútörvény elleni tüntetésén jogtalan és aránytalan volt a rendőri fellépés, hiszen békésen tiltakozó fiatalokat fújtak le könnygázzal és bilincseltek meg, holott nem veszélyeztettek sem politikusokat, sem a közrendet.

A Demokratikus Koalíció szerint aki könnygázzal akarja elfojtani a diákok jogos felháborodását, annak semmi keresnivalója nincs a Belügyminisztérium élén!

Sebián-Petrovszki László és Barkóczi Balázs a DK országgyűlési képviselőiként írásbeli kérdésben kérdezik Pintér Sándort, hogy

milyen következményei lesznek a rendőri túlkapásoknak, amelyek törvény adta gyülekezési jogokkal élő, ártalmatlan diákok ellen irányultak a várban? Másként fogalmazva: mikor mond le Pintér Sándor? 

Az Orbán-rendszer egyik legerőszakosabb napja volt a tegnapi. A gyermekvédő kormány rendőrei könnygázzáport zúdítottak tüntető diákokra.

A státusztörvény ellen tüntettek diákok a belvárosban, ahonnan Orbán Viktor hivatala elé vonultak. Miután farkasszemet néztek a rendőrsorfallal, lebontották a Karmelita melletti építési terület elemeit. Dulakodás alakult ki a rendőrökkel, akik nagy mennyiségben fújtak könnygázt a fiatalokra. A résztvevők azt ígérik, folytatják.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...