Orbán ma megszólalt a tegnapi rendőrtámadás után

Orbán ma megszólalt a tegnapi rendőrtámadás után
Kép forrása: AP

Orbán ma megszólalt a tegnapi rendőrtámadás után.

Az Orbán-rendszer egyik legerőszakosabb napja volt a tegnapi. A gyermekvédő kormány rendőrei könnygázzáport zúdítottak tüntető diákokra.

A státusztörvény ellen tüntettek diákok a belvárosban, ahonnan Orbán Viktor hivatala elé vonultak. Miután farkasszemet néztek a rendőrsorfallal, lebontották a Karmelita melletti építési terület elemeit. Dulakodás alakult ki a rendőrökkel, akik nagy mennyiségben fújtak könnygázt a fiatalokra. A résztvevők azt ígérik, folytatják.

Orbán persze egy szót sem szólt erről, inkább arról beszélt, hogy Soros György megtámadta Magyarországot.

Igen gyér felhozatallal, befolyásos amerikai politikusok nélkül indult el csütörtök reggel a kétnapos CPAC Hungary konferencia Budapesten. Az amerikai Republikánus Párt szélsőjobb szárnya által szervezett éves szuperkonferencia (CPAC) magyar mini kiadását már második alkalommal rendezi meg a közpénzből működő, kormányközeli Alapjogokért Központ.

A konferencia főszónoka a tavalyi évhez hasonlóan Orbán Viktor volt. A magyar miniszterelnök a „szabad világ védelmezőiként” köszöntötte a résztvevőket, írja a Telex.

„De miért is jön Magyarországra a CPAC?” – tette fel a kérdést Orbán. A miniszterelnök szerint egyetlen oka van, hogy a világ érdeklődik Magyarország iránt:

„Az a tény hogy Magyarország valójában egy inkubátor, ahol a jövő konzervatív politikáját kikísérletezik. Itt nem csak beszélnek a konzervatív politikai fordulatról és a liberálisok legyőzéséről, hanem mi véghez is vittük azt.”

Orbán szerint 2010 után sikerült bebizonyítani, hogy egy konzervatív politikával talpra lehet állítani a liberálisok ámokfutása után romba döntött országot. Azonban a magyar siker 2015-ig senkit se érdekelt a világon. „Néha visszasírom azokat az időket, amikor még nem voltunk rivaldafényben” – viccelődött Orbán.

A miniszterelnök szerint ha Soros György nem támadja meg Magyarországot, akkor mi soha nem kerültünk volna a nyugati média címlapjára. Soros a civilszervezetei segítségével migránsok millióit uszította Európára, azonban a magyar kormánynak sikerült megállítania őt.

Ezt követően arról beszélt Orbán, hogy mi magyarok nem támadunk.

„Mi nem akarjuk megmondani más országoknak, hogy mit gondoljanak a genderről vagy a migrációról. Nem akarjuk megmondani az Egyesült Államoknak sem.” Mi védekezünk, „ugyanis a globalista elit ránk akarja kényszeríteni az akaratát”. Orbán szerint „a mi szabadságharcunk azért lett fontos a világ számára, mert kiderült, hogy a világ összes szabad országa támadás alatt áll.”

Ez a támadás pedig nem gazdasági, hanem egy biológiai támadás, jelentette ki a miniszterelnök. Egy biológiai fegyverrel, egy vírussal állunk szemben Orbán szerint, mely a nyugati világ legsebezhetőbb pontját, a nemzetet támadja. „Ez egy nemzeteket felemésztő vírus” – fogalmazott. Véleménye szerint, ha megszűnnek a nemzetek, a Nyugat elbukik.

A migráció, a gender és a woke ennek a progresszív vírusnak a variánsai Orbán szerint. A woke mozgalom és a gender ideológia pontosan olyanok mint a marxizmus és a kommunizmus volt. „Osztályokra szaggatják a nemzetet, és azt hirdetik, hogy az osztályok a nemzetek felett állnak”.

A woke mozgalmon és a gender ideológián kívül a progresszív külpolitikát is egy vírusvariánsként azonosította Orbán, és a demokráciaexportot bírálta, mely szerinte csak káoszt, zűrzavart és magára hagyott országokat hagy maga után. A miniszterelnök arra kérte Donald Trumpot, hogy térjen vissza a Fehér Házba, és hozza el a békét.

„Ez a vírus tehát élő nemzetekből halott közösségeket állít elő” – összegezte gondolatait a miniszterelnök. Azonban volt egy jó híre a jelenlevők számára:

„Nem kell tovább keresni a progresszív vírus ellenfelét. Itt van Magyarországon. Bárki szabadon viheti, csak egy kis lokális finomhangolás kell hozzá és még mellékhatása sincs.”

„Az erő legyen veletek!” – zárta beszédét Orbán, utalva a mai dátumra.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...