A katonai szakértő kiakadt: egy lelkész vezeti a titkosszolgálatot

A katonai szakértő kiakadt az új titkosszolgálati vezetőn.

Szabó Sándor katonai szakértő a YouTube-csatornáján elemezte Orbánék legújabb nagy horderejű döntését. A legkompetensebb személynek egy lelkészt gondoltak a katonai nemzetbiztonság élére.

„A jelenlegi háborús helyzetben jelentősen felértékelődött a hazánk kiber- és fizikai biztonsága ellen irányuló törekvésekkel szembeni hatékony fellépés, amelyben kulcsfontosságú a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) szerepe. Annak érdekében, hogy a szolgálat ebben a feladatban megfelelő súllyal vehessen részt, szervezeti átalakításra volt szükség.

Hát gyorsan ki is nevezték a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat vezetőjének egy evangélista lelkészt, Barthel-Rúzsa Zsoltot 🙂 🙂 :)”

– írja videója alatt Szabó Sándor rendvédelmi szakértő.

A közelmúltban teljesen átalakították a katonai nemzetbiztonsági szolgálat vezetőségét. Tulajdonképpen a fő vezetőt, aki ezt az egész katonai titkosszolgálatot irányítja, az ő személyét is lecserélték. Ezek után egy államtitkár lesz az, aki majd a katonai nemzetbiztonsági szolgálatot irányítani fogja. Ennek az államtitkárnak a személyét a honvédelmi miniszter javasolta a miniszterelnöknek, a miniszterelnök pedig a köztársasági elnöknek. Novák Katalin pedig ki is nevezte a honvédelmi minisztérium államtitkárává Barthel-Rúzsa Zsoltot. Erről korábban az Ellenszél is beszámolt.

Szabó Sándor szerint ez nem is lenne baj, hiszen szükség van néha átszervezésre, különböző vezetők cseréjére.

Mindenki azt gondolná, hogy Barthel-Rúzsa Zsolt egy ízig-vérig szakember, megfelelő szakiskolákat végzett, különböző komoly területet érintő szakmai múlttal rendelkezik. 

HÁT NEM – zárta rövidre véleményét a katonai szakértő. Az Orbán-kormány megint bebizonyította azt, hogy teljesen mindegy, kinek milyen végzettsége van, az a lényeg, hogy legyen jó pártkatona. 

Barthel-Rúzsa Zsolt végzettsége pedig nem más, mint evangélista lelkész. A 46 éves politikus az Evangélikus Hittudmányi Egyetemen szerzett teológus-lelkész végzettséget. 2004-től dolgozott is püspöki titkárként. 2005 óta dolgozott a Századvég Alapítványnál.

A rendvédelmi szakértő szerint ahhoz, hogy valaki megfeleljen ezeknek az elvárásoknak, kell egy szakképzettség és kell  olyan 20-30 éves szakmai múlt, hogy egy ilyen nemzetbiztonsági szolgálatot irányítani, szervezni, vezetni tudjon.

Szabó Sándor részletezi: a kellő szaktudást a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen lehet megszerezni. Katonai nemzetbiztonsági szolgálat tekintetében a Hadtudományi Tanszéken. De ez még nem elég. Kell szakmai háttér, szakmai gyakorlat, a kompetenciát egy ilyen vezet beosztásra pedig az egyén szaktudása és szakmai múltja komplexen együtt adja ki.

Szóval miközben egyre brutálisabb háború dúl a szomszédban, a magyarok kaptak Orbánéktól egy lelkészt a katonai titkosszolgálat élére. Ki érzi ettől biztonságban magát?

Érdemes megnézni a teljes videót:


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...