Akár csak Müller Cecília: íme az új titkosszolgálati főnök

Müller Cecília életútjához hasonlít az új titkosfőnök karrierje.
Fotó: ellenszel.hu

Akár csak Müller Cecília: lelkészként indult, nagy ember lett belőle. Új államtitkára lesz a Honvédelmi Minisztériumnak, Barthel-Rúzsa Zsolt – adta hírül a hvg.hu. Barthel-Rúzsa az 59. államtitkár.

A lap úgy számolt, hogy mivel a HM-ben mind a három eddigi államtitkár a helyén maradt, Barthel-Rúzsa Zsolt új feladatkört kaphat, de az, hogy mit, pénteken este még nem derült ki.

A Honvédelmi Minisztérium szombaton reggel közölte az MTI-vel:

az új államtitkár a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálatot fogja irányítani.

MTI-fotó: Müller Cecília életútjához hasonlót járt be.
MTI-fotó

„A jelenlegi háborús helyzetben jelentősen felértékelődött a hazánk kiber- és fizikai biztonsága ellen irányuló törekvésekkel szembeni hatékony fellépés, amelyben kulcsfontosságú a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) szerepe. Annak érdekében, hogy a Szolgálat ebben a feladatban megfelelő súllyal vehessen részt, szervezeti átalakításra volt szükség. Ennek megfelelően, 2023. május 1-től a Honvédelmi Minisztérium keretein belül államtitkár irányítja a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) működését” – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

A tárca Barthel-Rúzsa Zsoltról, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat működéséért felelős államtitkárról azt írja, évtizedes politikai elemzői és tanácsadói tapasztalattal rendelkezik. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy mindig hű volt a párt holdudvarához.

Az 59. államtitkár 46 éves, teológus-lelkész diplomával rendelkezik. Volt püspöki titkár és lelkész, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke.

Később a Fidesz-közeli Századvég Alapítvány elnöke lett. Igazgatósági elnök az állami tulajdonú HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt.-ben, kabinetfőnökvolt a Honvédelmi Minisztériumban idén március végéig. A Szudánból kimenekített magyarok fogadásán is jelen volt.

Párhuzamot fedezhetünk Müller Cecília és az új katonai titkosfőnök között. Erről bővebben az alábbi cikkünkben számoltunk be:

Most kiderült, hogy ki Müller Cecília valójában


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...