DK: Orbán nem hajlandó felmondani piszkos gázalkuját Putyinnal

DK: Orbán nem hajlandó felmondani piszkos gázalkuját Putyinnal

DK: Orbán nem hajlandó felmondani piszkos gázalkuját Putyinnal. A Demokratikus Koalíció a rezsiemelés eltörlését követeli.

A gáz világpiaci árának zuhanása miatt azonnal el kell törölni Orbán Viktor hétszeres rezsiemelését – követeli a DK.

„Az Orbán-kormány tavaly a világpiaci gázárak növekedésére hivatkozva emelte a hétszeresére a magyar emberek rezsijét. Idén viszont az európai gáztározók töltöttsége és az uniós gázársapka miatt zuhannak a gázárak Európában.

Ennek ellenére az Orbán-kormány továbbra is hétszer drágábban számlázza a rezsit a magyaroknak, mint tavaly nyáron. Magyarország ugyanis Orbán és Putyin piszkos gázalkuja miatt inkább méregdrága orosz gázt vásárol, míg az uniós országok többsége már töredékáron, a világpiacról szerzi be földgázt.”

Az Árnyékkormány szerint a gáz világpiaci árának zuhanása miatt azonnal el kell törölni a hétszeres rezsiemelést, mert a magas gázárak tovább fokozzák az orbáni inflációt és az élelmiszerdrágulást. Ezzel pedig megélhetési válságot okoznak és tönkreteszik a magyar családokat és a vállalkozásokat. Orbán Viktor azonban nem hajlandó felmondani piszkos gázalkuját Vlagyimir Putyinnal, és inkább méregdrágán veszi az orosz gázt. Vagyis a magyarok Orbán Viktor miatt élnek rosszul. Ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy újra megfizethető legyen a rezsi és véget vessünk az orbáni inflációnak.

A DK egy Facebook posztban nyomatékosította közleményét. Azt írják: zuhan a gáz világpiaci ára, veled miért fizettetnek még mindig hétszeres díjat?

TÖRÖLJÉK EL A REZSIEMELÉST!


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...