Dr. Dávid Ferenc: Semmit sem ér az orbáni inflációval szemben az egészségügyi dolgozók béremelése

Régiós inflációs bajnokság
Kép mentése: MTI

Dr. Dávid Ferenc szerint semmit sem ér az orbáni inflációval szemben az egészségügyi dolgozók béremelése.

18 százalékos béremeléssel szúrja ki a kormány az egészségügyi szakdolgozók szemét, miközben az orbáni infláció az év első három hónapjában 25 százalék felett volt. Az érdekképviselet vezetője szerint ez még a keresetek értékének megőrzéséhez is kevés.

Az Árnyékkormány szerint ebből is látszik, hogy Orbán Viktort mennyire nem érdekli a magyar emberek jóléte. Ez a béremelés is kizárólag a látszatról szól, és nem ellentételezi a pénzromlás ütemét. Az egészségügyi dolgozók ezzel nem kaptak valódi segítséget, az Európa-rekorder orbáni infláció ugyanúgy el fogja vinni minden pénzüket, mint eddig.

Orbán Viktor okozta a válságot, Orbán Viktor az, aki semmiféle segítséget nem nyújt a magyaroknak, ezért világos, hogy Orbán miatt élünk rosszul. Amíg ő van hatalmon, addig lesz velünk az orbáni infláció okozta megélhetési válság is.

Ezzel szemben az Árnyékkormány egy 13 pontos antiinflációs csomagot dolgozott ki, hogy letörjük az áremelkedést és valódi támogatást nyújtsunk a magyaroknak: ezért mára az Árnyékkormány maradt Magyarország egyetlen reménye arra, hogy mindenki európai jólétben élhessen.

A 13 intézkedésből álló cselekvési terv

Molnár Csaba árnyék-kancelláriaminiszter egy 13 intézkedésből álló cselekvési tervet ismertetett az orbáni infláció letörésére és hatásainak csökkentésére a hétfői árnyékkormányinfón.

  • Ebben többek között szerepel az alapvető élelmiszerek áfájának ideiglenes 0%-ra csökkentése,
  • az energiaárakon lévő áfa ideiglenes 5%-ra csökkentése,
  • az üzemanyagárak literenkénti árának 500 forint alá szorítása adócsökkentésekkel,
  • valamint a nyugdíjak emelése és az európai minimálbér bevezetése is.

Az árnyék-kancelláriaminiszter hozzátette, ha a kormány meg akarja állítani a drágulást, akkor végre fogja hajtani az Árnyékkormány javaslatait. Ha ez nem következik be, az annak a bizonyítéka lesz, hogy Orbán Viktor kifejezetten azt szeretné, hogy maradjon az orbáni infláció, hogy a kormány tovább folytathassa az áfabevételei számolgatását, amelyet a magyar családok bevásárlásain keresett.

Az Árnyékkormányülésen a fentieken túl döntés született arról, hogy az Árnyékkormány egyeztetést kezdeményez a hazai független sajtó megmaradt orgánumainak vezetőivel a készülő európai médiaszabályozásról; egyeztetést kezdeményez a szakmával és az érintettekkel a rendvédelmi dolgozók illetményfejlesztésével, nyugdíjkorhatárával, egészségügyi ellátásával, és számukra elérhető szociális bérlakásrendszerrel kapcsolatban; elutasítja a kormányzati bosszútörvényt, ahelyett a béremelést, a túlóra maximálását és kifizetését, a jogtalanul kirúgott tanárok visszavételét és a törvényes sztrájkjog újbóli biztosítását tartaná az egyetlen elfogadható kormányzati intézkedésnek.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...