Súlyos bűncselekménnyel vádolják Orbánt, a DK feljelentést tesz

Orbán elsüllyedhet most: Romániában 40%-kal emelik a nyugdíjakat.

Súlyos bűncselekménnyel vádolják Orbánt, a DK feljelentést tesz.

Miután alig két héttel ezelőtt az Egyesült Államok budapesti nagykövete, David Pressman bejelentette, hogy szankciók alá vonják az orosz kémbankként elhíresült, részben az Orbán-kormány kezében lévő Nemzetközi Beruházási Bank vezetőit, az Orbán-kormány ijedtében visszavonta a bank alkalmazottainak diplomáciai mentességét és kiszállt a bank tulajdonából, emlékeztettek a DK sajtótájékoztatóján.

Addig viszont a kémkedéssel gyanúsítható orosz bankárok szabadon utazgathattak Magyarországon és az Európai Unióban. A DK szerint Orbán Viktornak tudnia kellett róla, hogy a Vlagyimir Putyin által Budapestre küldött orosz hírszerzők a saját NATO-szövetségeseink és az EU tagállamai ellen is kémkedhettek, de Orbán Viktor semmit sem tett ellene.

Ezért a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőiként állam elleni bűncselekmények feljelentésének elmulasztása, valamint hivatali visszaélés gyanújával teszünk feljelentést Orbán Viktor ellen

– jelentette be Gy. Németh Erzsébet és Ráczné Földi Judit.

A DK képviselői szerint Magyarország érdekeinek elárulásával egyenértékű, hogy Orbán Viktor engedélyezte az orosz kémbank magyarországi működését.

Orbán Viktor bizonyíthatóan tudott Magyarország szövetségese, az Egyesült Államok figyelmeztetéseiről. Arról is tudott, hogy fennáll a gyanúja annak, hogy a Nemzetközi Beruházási Bank alkalmazottai kémtevékenységet folytatnak.

Orbán Viktornak a bíróság előtt kell felelnie azért, ha kiszolgálta az Európára háborút zúdító Vlagyimir Putyin érdekeit és orosz kémeket engedett Magyarországra – zárta sorait Gy. Németh Erzsébet.

Ráczné Földi Judit szerint Orbán felelősségét erősíti az ügyben, hogy

az USA az orosz kémbank budapesti megjelenése óta folyamatosan küldte a jelzéseket a magyar kormány felé, hogy a Nemzetközi Beruházási Bank veszélyt jelent.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...