Gyurcsány Ferenc kimondta: Fájdalmasabb, mint a Bokros-csomag

Gyurcsány Ferenc sokat elárult egy tévés interjújában
Kép forrása: MTI

Egy év alatt majdnem 20 százalékot csökkentek a reálkeresetek a KSH februári adatai szerint. Ennyivel kevesebbet ér a fizetésünk, ami régóta példátlan zuhanásnak számít. A volt miniszterelnök szerint ez az orbáni zuhanás rosszabb, mint a Bokros-csomag.

A DK elnöke így ír a helyzetről:

„Fájdalmasabb, mint a Bokros-csomag.

20 százalékkal csökkentek a reálkeresetek egy év alatt. Na, akkor hova is megyünk? A pokolra, ha ezek így folytatják. Ennyivel kevesebb pénz lett az emberek zsebében a tavalyi választások óta.

Ezt ígérték ugye? Vagy nem? De nem ám!

És ezért nem, nem Brüsszel, nem Gyurcsány, nem a háború a felelős. Orbán miatt élünk rosszul.”

Egy év alatt majdnem 20 százalékot csökkentek a reálkeresetek a KSH februári adatai szerint. Ennyivel kevesebbet ér a fizetésünk, ami régóta példátlan zuhanásnak számít.

A KSH tájékoztatója szerint ebből közel 12 százalékot magyaráz a fegyverpénz, amit tavaly februárban osztottak ki a honvédségnek és a rendvédelmi dolgozóknak, hirtelen megemelve az összesített kereseteket. Vagyis fegyverpénz nélkül is majdnem 8 százalékos a reálkereset-csökkenés, ami rosszabb a januári adatnál.

A reálkeresetek tavaly szeptember óta csökkennek, hónapról hónapra egyre nagyobb mértékben.

A nettó mediánkereset – adó- és járulékkedvezményekkel együtt – most 295 600 forint. Leginkább erre tekinthetünk közepes keresetként, az emberek fele ennél kevesebbet, a másik fele ennél többet visz haza. Ez a szám hónapok óta stagnál.

Az átlagkereset mindig magasabb a mediánnál, mert ezt jobban felhúzza kevés ember nagyon magas fizetése. A nettó átlagkereset kedvezmények nélkül 353 ezer forint, kedvezményekkel együtt 366 ezer forint.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...