Durva felvétel kerül elő a tegnapi tüntetésről

Dulakodás alakult ki a Karmelita felé vonuló tüntetők és a rendőrség között

Tüntetés robbant ki tegnap késő délután a Várban, könnygázt is bevetettek rendőrök. Durva felvétel kerül elő a tegnapi tüntetésről.

@kormanyvaltas

‼️MÁJUS 3 KARMELITA KOLOSTOR‼️#tuntetes #diakok #budapest #iskola #státusztörvény #magyarország #orbánviktor #tanár #fidesz #kormany #momentum #kormanyvaltas #hírek #kordonbontás

♬ original sound – kormányváltás

Hétfő este hat körül előbb feszítővasakkal kezdték el szétbontani a kordont, amit Hadházy Ákos szerint „törvénytelenül” helyeztek ki oda. Nem sokáig jutottak, mert a helyszínre több tucat rendőr vonult ki, akikkel dulakodás, lökdösődés kezdődött. A rendőrök a korábbi alkalmakkal ellentétben most nem engedték a képviselőknek elbontani a kordont.

A rendőrök több megválasztott országgyűlési képviselőt is kézben cipelt el a helyszínről, vissza a kordon túloldalára, ahol ők tartózkodhatnak. Gelencsér szerint Hadházy rosszul lett, megütötte magát, mentőt is hívtak hozzá, de a képviselő nem kért ellátást. Ő maga nem tudta megmondani, hogy megsebesült-e, az inge mindenesetre elszakadt. A rendőrök pár perc után őt is átcipelték a kordon külső oldalára.

Este hét körül megérkeztek a belvárosi tüntetők

Este hét körül megérkeztek a belvárosban tüntető diákok és tanárok is a Karmelitához. Egy ideig csak skandáltak, „szabad ország, szabad oktatás”, „nincs tanár, nincs jövő”, „rendőrállam nem jogállam”, „kordont le” rigmusokat.

A skandálások után a tömeg hirtelen megindult a kordon felé, tüntetők, képviselők és rendőrök feszültek egymásnak. Néhány méterrel sikerült arrébb tolniuk az egyik kordont, a rendőrök könnygázt is bevetettek.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...