Ungár nem említené egy lapon az oktatás drámáját a Karmelita előtti kordonnal

Kép forrása: MTI

Hétfőn Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Momentum politikusaival negyedszer is nekiesett a Karmelita előtti kordonnak. Később a státusztörvény ellen tüntető tömeg egy része is felvonult a budai Várba, ahol a rendőrség védte az Orbán munkahelye előtt felhúzott kerítést. Ungér Péter szerint

egyszerűen semmi köze egyes ellenzéki szereplők vágyának, hogy belekerüljenek az újságba, ahhoz, hogy többet keressenek a pedagógusok.

A tüntetők elkezdték bontani kordont, mire a rendőrség megpróbálta őket visszaszorítani. Dulakodás alakult ki, végül a rendőrség könnygázt is bevetett.

Ungár Péter, az LMP társelnöke úgy látja, ami tegnap a Karmelitánál történt, csak árt a pedagógusoknak.

Ungár szerint „kevés élő magyar ember tudná vitatni azt, hogy a pedagógusok bérhelyzete tragikus”. Facebook-bejegyzésében kifejti: „az Orbán-kormány tudatos politikájának” tartja, hogy „az államnak dolgozó munkavállalókat megélhetésében és jogaiban sanyargassa”, ezért szerinte természetes, hogy az ellenzéki politikusok kiállnak a pedagógusok mellett.

Egyszerűen semmi köze egyes ellenzéki szereplők vágyának, hogy belekerüljenek az újságba, ahhoz, hogy többet keressenek a pedagógusok. A tegnapi demonstrációnak mi köze volt a pedagógusokhoz? Milyen, az öncélon túlmutató üzenete volt? Milyen öncélon túlmutató üzenete volt egy végzős gimnazista lány fiatal korából adódó önreflexió hiányát felhasználni arra, hogy menő forradalmárnak tűnjünk?

– fogalmaz Ungár, aki szerint a legutóbbi országgyűlési választáson olyanok fordultak el az ellenzéktől hatalmas számban, akik nem a propagandából tájékozódnak.

Ungár úgy látja, a kudarcban neki és pártjának is megvan a felelőssége, de az LMP legalább elkezdte az önvizsgálatot.

Ezért mi nem fogjuk egy lapon említeni azt az elképesztő drámát, ami az oktatásban, a pedagógusokkal zajlik azzal, hogy kordonok vannak a Karmelitánál

– véli Ungár.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...