Bréking: Felmentették Bige Lászlót

Bréking: Felmentették Bige Lászlót
Kép forrása: MTI

Bréking: Felmentették Bige Lászlót.

Kedden délelőtt tartották Bige László vegyipari vállalkozó vesztegetési és okirathamisítási ügyével kapcsolatos tárgyalást a Nyíregyházi Törvényszéken. Itt első fokon felmentették – írja a Blikk.

Bige László üzent a hatalomnak: Ceaușescut is kivártam, ő sem végezte valami jól

Az ügyészség szerint Bige László megállapodott egy vállalkozóval abban, hogy több ezer tonna terméket ad át neki, a forgalmazó azt a piaci árnál olcsóbban, részben számla nélkül értékesíti, az összeget pedig átadja a milliárdosnak. Aki cserébe vállalta, hogy a vállalkozónál letétbe helyezett terméket később minőségi kifogásra hivatkozva leértékeli, így a forgalmazó is haszonhoz juthat. Mindez 2010-ben történt, amikor az ügyészség szerint a terméket készpénzért, számla nélkül értékesítő vállalkozó 135 millió forintot csorgatott vissza Bigének, amivel saját cégének nem számolt el.

2020-ban ezért börtönbüntetést és 135 millió forint vesztegetési pénz elkobzását indítványozta az ügyészség a milliárdos Bige Lászlóval szemben. Bige akkor azt mondta, hogy nevetséges az ellene felhozott vád, és összefüggő támadásként értékelte az eljárást.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...