Bige László üzent a hatalomnak: Ceaușescut is kivártam, ő sem végezte valami jól

Kép forrása: MTI

Nevetségesnek és méltánytalannak tartja Magyarország tizenkettedik leggazdagabb embere, hogy három héttel ezelőtt gigaösszegre bírságolta a cégét kartellezés miatt a Gazdasági Versenyhivatal. Bige László szerint fideszes üzleti körök akarják megszerezni cégét. Bige László kijelentette: nem követett el semmi olyat, amiért menekülnie kellene.

Ceaușescu bukását is kivárta, szerinte Orbán sem miniszterelnökként megy majd nyugdíjba. Az üzletember úgy gondolja: a NER-nek hamarosan vége lesz

– mondta a Szabad Európának adott interjújában.

Amikor a hatóságok megszállták a gyárát, Bige arra is gondolt, hogy inkább becsukja az egészet. Arra a kérdésre, hogy miért nem csinálta meg ezt, és lehet, hogy akkor nyugodtabb élete lenne, a milliárdos vállalkozó azt felelte:

“Mert nekik az sem lett volna elég. De én akkor is megleszek még, ha ezek már nem lesznek sehol. Először azt is nyilatkoztam, hogy becsukom, és kész, de ezzel okoztam volna a legnagyobb örömet nekik. Meg a másik: az a gyár 280 családot tart el, a cég hetven éve működik, negyven országba exportál.”

A GVH októberben rekordösszegre, 11,5 millárd forintra bírságolta a céget, amire a 12. leggazdagabb magyar azt mondta, hogy „ez egy példátlan büntetés, amit csak azzal csinálnak meg, akit tönkre akarnak tenni, hogy ellopják a vagyonát.” Kijelentette:

Nem akarok prejudikálni, de az biztos, hogy Andersen meséjére kaptuk ezt a bírságot. Bíróság előtt fogjuk megtámadni a Versenyhivatal döntését.

Már évek óta próbálják ellehetetleníteni Bige Lászlót, korábban csendben intézték, hogy ne kavarjon akkora port ez az egész, de úgy nem sikerült nekik. A milliárdos leszögezte:

neki ez nem jelent semmilyen problémát, mert nem az a puha gerincű ember, aki meghajtja a fejét a hatalom előtt; de a családja nem annyira bírja az évek óta tartó háborút.

„Nézem ezt a sok szellemi fogyatékost, csirkefogó gazembert, akik ebben a rendszerben közreműködnek…” – tette hozzá Bige.

A vállalkozó szerint nem sok ész szorult rosszakaróiba, ezért erővel próbálják tönkretenni, mert azt gondolják, hogy erővel mindenkin átgázolhatnak és mindent letarolhatnak; ez egy darabig megy is nekik. De itt már olyan eszközöket is bevetettek, olyan mélyre süllyedtek, hogy semmilyen jogi vagy morális korlátot nem vesznek figyelembe.

Ez az ország olyan erkölcsi válságban van, hogy Rákosi alatt sem volt ilyenben. Én éltem egy másik diktatúrában Romániában, ahol a diktátort Ceaușescunak hívták. Most is elmehetnék, de nem vagyok az a feladós típus. Pedig megüzenték nekem, hogy ha elmegyek innen, békén hagynak, akkor nincs probléma. De nem követtem el semmi olyat, amiért menekülnöm kéne innen. Ceaușescut is kivártam, ő sem végezte valami jól, nem volt valami fényes a vége

– jelentette ki. Hozzátette: kivárja Orbánt is, mert szerinte senki nem megy miniszterelnökként nyugdíjba. Előbb-utóbb ennek a rendszernek is vége lesz.

Arra a kérdésre, hogy mi lesz ilyen körülmények között a cégével, Bige László nem hazudtolta meg magát és kijelentette:

Csak azért is… Megcsináljuk mindenféle magyarországi támogatás nélkül; a miniszterelnököt meg a kormánytagokat meg majd elhívjuk az avatóra.

loading...