Lecsókolbász így még nem ijesztett meg: horror-fotó terjed

Fogyás tudományosan: így érheted el az ideális testsúlyt a tudomány módszerével.
Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala.

Nem mindennapi képet osztottak meg. A főszereplő két lecsókolbász. Mindegyiket ugyanabban az üzletben vették. Annyi a különbség a kettő között, hogy az egyiket korábban, míg a másikat kb. egy héttel később vásárolta a bejegyzés feltöltője.

A lecsókolbász nem az ijesztő élelmiszer, de azért ez is ránk tudja hozni a szívbajt. Főleg akkor, ha az ára úgy megy felfelé, mint Mészáros Lőrinc vagyona. Nézzük először is az eredeti posztot:

Lecsókolbász nem akármennyire ijesztő formában.

Fontos megjegyeznünk, hogy a cikk közlésével nem az a célunk, hogy bemutassuk, mennyit emelt a terméken a Spar. Ahogy azt a bejegyzés írója is leszögezi: ez nem a Spar hibája. Olyan borzalmas áremelkedések vannak Magyarországon, hogy kénytelenek az áruházak ezt lekövetni, máskülönben le is húzhatják a rolót.

A Fidesz-kormány legújabb agymenése látszólag megpróbálja ezt a helyzetet oldani, de úgy, hogy nyíltan hülyének néz bennünket. Aki egy kicsit is tud gondolkodni, látja, hogy a kötelező akciók bevezetése nem szól másról, mint a kormány reklámozásáról.

Mi történik ugyanis ezekkel az akciókkal, ha a lecsókolbász példáját nézzük?

  • Semmi sem garantálja, hogy a kormány nem súgja meg előre a haveri üzleteknek, hogy mely termék lesz akciós. Például a BCA nevű üzlet megtudja, hogy a lecsókolbászra adják ki egy hónap múlva a kötelező akciót. A BCA ezen információ birtokában felviszi a lecsókolbász árát 10%-kal. Így náluk ugyanannyiba fog kerülni ez az áru, mint előtte, de kiírhatják, hogy „kormányzati akció keretében csökkentett ár”. Ezzel pedig reklámot csinálva a terméknek is és a Fidesznek is.

Persze abban ne is reménykedjünk, hogy konkrét termékek, így például a lecsókolbász lesz akciós! Kategóriák lesznek. Például felvágottak. Ott aztán majd a legdrágább olcsóbb lesz 10%-kal, és megveszik, akiknek eddig is tellett rá.

Lássunk át ezen, és higgyük el, hogy Magyarországon nem lecsókolbászból van a kerítés!

Ha főznél is valami jót, ajánljuk ezt a szuper receptet az EllenLábas konyhájából. A neve: fasírtfészek. Próbáld ki Te is:

loading...