Voltak elveim, de aztán megszülettek a gyerekeim!

Akinek van két évesnél idősebb gyermeke, az talán pontosan tudja, hogy mit is jelent a fenti mondat. Persze ez nem jelenti azt, hogy alapvetően ne a saját elveid mentén nevelnéd a gyermekedet, sokkal inkább érvényesül ott, hogy valamire karakán nemet mondasz most, aztán x év múlva te magad veszed meg az addig elutasított terméket. Mai cikkünkben ennek a jelenségnek az egyik áldozatáról lesz szó!

 

Bármi jöhet, csak ne adjon ki hangot!

 

Ugye, neked is az a rémálmod, amikor a gyermek születésnapjára mindenkitől zenélő-csengő-bongó játékot kap, ami aztán reggeltől estig szól majd? Persze, hogy minden szülő szeretné ezt elkerülni, hiszen semmi sem rosszabb, mint amikor a gyerekes dallamok az agyunkba égnek.

 

Ezt elkerülendő válassz inkább kevésbé hangos eszközt a Vidám Játék webáruház finommotorikát fejlesztő játékai közül, itt ugyanis számtalan kalapácsolós játékot találsz, amik nem elég, hogy természetes alapanyagokat felhasználva készültek, de kedvesek és hívogatóak is, ráadásul remek a dizájnjuk.

 

Ám mielőtt megráznád a fejed, hogy nem, nem, téged senki sem fog behúzni a csőbe, hozzátok nem megy be semmilyen hangos játék, arra kérünk, hogy olvass tovább.

 

Vond be a gyermeket, aktivizáld!

 

Amikor játékot vásárolsz, akkor három szempontot tarts mindig szem előtt!

 

  1. Készüljön természetes alapanyagokból!
  2. Lehetőleg a nyílt végű játékokhoz felhasználható legyen, azaz ne csak egyféle játékra lehessen használni.
  3. Lehetőleg ne gombokat kelljen nyomkodni, mert azzal a gyermeket nem teszed aktívvá, hanem passzív figyelője lesz annak, hogy mit csinál a játéka.

 

A Vidám Játék webáruház kalapácsolós játékai tökéletesen megfelelnek a kívánalmaknak, hiszen egyrészt fából készültek, másrészt többféle játékot lehet velük játszani, sokféle történetet lehet melléjük kreálni, és szerepjátékokhoz is jó lehetőséget jelentenek.

 

A finommotorikát, a szocializációt, a mozgáskoordinációt, a logikát, az érzékelést és az észlelést mind-mind fejleszti a kalapálós játék, akár a játék szerszámokat tartalmazó szettet választod ki, akár a répaföldet ábrázoló kis kerek asztalt vásárolod meg, ahol a gyermekednek kalapáccsal kell a gyomokat eltüntetni.

 

A játékok tárháza végtelen a fent említett webáruházban, és ha utánaolvasol, látni fogod, hogy egy kis kalapácsolást minden szülő el tud viselni!

 

Vásárolj tartós játékokat!

 

Végezetül szintén egy fontos tudnivaló: a legtöbb műanyagból készült játék hamar törik, és roppant balesetveszélyessé válhatnak az éles és apró darabok, így mindenképpen érdemes a természetes játékok felé orientálódni, hiszen azokat akár több generáción keresztül is használhatják majd a család gyermekei!

 

Az elveidet garantáltan nem adod fel, ha arra tanítod a gyermekedet, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjatok a világban, és ha rávezeted arra, hogy ha megóvja a játékait, akkor azzal csak jól jár!

 

Aki pedig még csak most áll a gyermekvállalás előtt, annak érdemes megjegyeznie, hogy bizony tervezhetünk mi bármit, a gyermekek nagyon sok esetben tökéletesen felül tudják írni a terveket.loading...