A nyári hőség ellenszere otthonunkban a zsaluzia

Az árnyékolók igencsak hasznosak tudnak lenni a nagy nyári melegben, de bármikor máskor is, amikor nem szeretnénk, hogy túl sok fény jusson be a lakásba, vagy túlságosan felmelegedjenek a helyiségek. A redőnyök nagyon praktikusak, de ha a tökéletes fényszabályozás a célunk, akkor a legideálisabb megoldás erre a zsaluzia.

 

A zsaluzia egy olyan kültéri árnyékoló, amely a legprecízebben képes szabályozni a fény beszűrődését, ezalatt védi magánéletünk zavartalan nyugalmát is, mindeközben pedig mi kilátunk az ablakon, nem vagyunk a külvilágtól elzárva.

 

Az időtálló zsaluzia titka

 

A zsaluzia kiválasztása egyedi elvárásokhoz igazodik, de nem árt szakember véleményét és segítségét is igénybe venni. A Topredőny ingyenes helyszíni felmérés során mintatermékekkel szolgál, ráadásul igény esetén azonnali árajánlatot is tud adni a leendő megrendelőknek.

 

A szakszerű beszerelésnek és a körültekintő működtetésnek köszönhetően nem lesz szükségünk karbantartásra sem, mert a zsaluzia meghibásodásának esélye nagyon kicsi.

 

Takarítást sem igényel ez a külső árnyékoló, viszont ha attól jobban érezzük magunkat, egy kevés tiszta meleg víz és egy puha rongy segítségével egyszerűen megtisztíthatjuk néha.

 

A nagy nyári meleg sem lehet kellemetlen egy zsaluzia mellett

 

Zsaluzia használata mellett nyugodtan nyitva hagyhatjuk az ablakot teljesen lehúzott lamellák mellett is, mert nem zárnak olyan szorosan, mint a redőny lécei, így a szellőztetés is megoldott. Hőszigetelő képessége ugyan kisebb, de ebben az esetben nem is az a cél.

 

Az üvegfelületet hűti a lamellák mögött felszálló légáramlat segítségével a zsaluzia, ezzel is akadályozva a kánikulában a túlzott, kellemetlen felmelegedést a lakásban. Mivel beltérből irányítható, el sem kell hagynunk a házat, ha valamit változtatni szeretnénk az állásán. Hajtókaros vagy motoros megoldással húzhatók fel a lamellák.

 

Az okosotthonos zsaluzia a tökéletes kényelem és védelem érdekében

 

Okostelefonos alkalmazás segítségével a távolból is biztonságban tudhatjuk nyílászáróinkat az időjárás viszontagságaival szemben. Előre beállított időpontokban vagy a szenzorok érzékelőinek a hozzájárulásával mindig az adott körülményekhez tudjuk igazítani a zsaluzia működését.

 

A napfény erősségét, a szél sebességét és a külső hőmérsékletet is érzékelik a szenzorok, ezen adatok alapján pedig képesek ideálisan működtetni az árnyékolót. Többnyire kompatibilisek az egyéb okosotthonos rendszerekkel, úgyhogy az automatizált funkcióknak köszönhetően valódi luxusélményben lehet részünk otthonunkban a segítségükkel.

 

Különböző típusú lamellák

 

A zsaluzia lamellái 3-féle kialakítással készülhetnek: lehetnek Z, S vagy C alakúak. A Z képviseli a csúcskategóriát, ugyanis ezek illeszkednek a legtökéletesebben egymáshoz. Ennek köszönhetően ezzel a típussal szabályozható a leghatékonyabban a fényszűrődés, ez a legszebb kivitel és a hang- és zajszigetelési képessége is a Z formájú lamellás zsaluziának a legjobb. Válasszunk csúcsminőséget és megfelelő szakembert!

loading...