Indul a kerti szezon! A te kerted készen áll?

Végre vége a hosszú és hideg télnek, és bár a tavasz néha-néha megviccel minket, azért egyre több időt lehet már a szabadban tölteni. Ilyenkor egy parányi terasz vagy erkély is kifejezetten jól tud jönni, de ha annyira szerencsés vagy, hogy egy kisebb vagy nagyobb kert is a rendelkezésedre áll, akkor kifejezetten vétek lenne nem kihasználni!

 

Amikor kiteszed a lábad a kertedbe újra, akkor érdemes először egy alapos ellenőrző körúttal kezdeni. Mai cikkünkben a legfőbb pontokat szedtük össze, hogy amikor már tényleg dübörög a nyár, akkor neked ne legyen más teendőd, mint élvezni a kertet!

 

Mi számít nélkülözhetetlennek egy kertből?

 

Hogy időt és energiát spóroljunk neked, összeszedtük, hogy mire lehet szükséged a SaniterLine kerti részlegéről!

 

  • A nyár elengedhetetlen kelléke a medence, most már csak az a kérdés, hogy mekkora legyen, és milyen extrákat kérj hozzá.
  • Egyetlen kertből sem hiányozhatnak a kerti bútorok, itt a család létszámát vedd alapul, de figyelj arra is, hogy az esetlegesen érkező vendégeket is le tudd ültetni.
  • A víz nemcsak neked fontos, hanem a növényeknek is, így a megfelelő öntözési eszközöket is be kell majd szerezned, a nagy nyári záporokat pedig vízelvezetőkkel, vízgyűjtőkkel fogod tudni megzabolázni.
  • A gyakorlottak nyáron nem sütnek-főznek a konyhában, így érdemes egy grillsütőt is rendszeresíteni a kertben!
  • Persze az esti időszakot is lehet kint tölteni, ezt teszik kényelmessé a különféle kerti világítási eszközök.

 

Ne hanyagold el!

 

A kertet mindenképpen érdemes minél alaposabban és szakszerűbben gondozni, számtalan cikk, blogbejegyzés, könyv és YouTube videó a segítségedre lesz abban, hogy használható kertet alakíts ki, miközben még a természetnek is kedvezel.

 

Hiszen amellett, hogy ti magatok is előnyt kovácsoltok a kertből, a természetnek is visszaadtok egy darabot, így gondoskodhatsz madáritatóról, méhlegelőről, rovarhotelről, de akár egy kis konyhakertet is készíthetsz magatoknak, akár a magaságyásos technikát alkalmazva.

 

Fontos, hogy megfigyeld, melyik a naposabb, melyik az árnyékosabb része a kertednek, hiszen a kerti bútorokat és a medencét is eszerint kell elhelyezni, valamint óvni kell őket a szélsőséges időjárási elemektől is.

 

Láthatod, megannyi teendőd van, de ha egyszer végzel mindennel, nagyon klassz érzés lesz hátradőlni, és hallgatni a madarakat és beszívni a virágzó növények illatát!

 

A friss levegő aranyat ér!

 

Talán mondani sem kell, de a nyár időszakban érdemes minél több időt a szabadban tölteni. Ilyenkor számtalan tevékenység kikerülhet a házból, így akár az olvasás, a tanulás, a munka is történhet kint, de ha alaposan felkészülsz, akkor akár a főzés és az étkezések helyszíne is lehet a gondosan berendezett kert. Kisgyermekes családok második gyerekszobaként is használhatják, míg ha este elaludtak a kis zsibongók, kellemes kerti fények és egy üveg bor mellett a szülők a csendes éjszakai kertet is élvezhetik.

 

Ne is késlekedj, nézd meg most, hogy mi hiányzik a kertedből, és pótold azonnal a SaniterLine webáruházában kapható termékekkel!loading...