Világítási ötletek a kerted szebbé tételéhez

Egy mozgalmas munkanap után nincs is jobb annál, mint egy kicsit kiülni a kertbe, hallgatni a madarak csicsergését, és elvonulni kicsit a világ elől. A megfelelő kültéri világítás megvalósításával pedig ezt azután is megteheted, ha már lement a nap. A mai cikkünkben pedig ehhez adunk néhány ötletet.

 

Világítsd meg az ösvényeket süllyesztett lámpákkal!

 

A botlásveszély elkerülése és a növényeid védelme érdekében elengedhetetlen, hogy megvilágítsd a kertben húzódó különböző ösvényeket és kis utakat, amelyhez tökéletes segítséget nyújtanak a Leden kültéri lámpái között fellelhető, hideg fehér fénnyel rendelkező, napelemes, leszúrható, fém Bolda lámpái. 

 

Abban az esetben viszont, ha egy cukibb megoldásra törekszel, akkor érdemes a szintén hideg fehér fényű kerti napelemes tappancs világításukat választani.

 

Extra fényes LED lámpák az egyenletes megvilágításért

 

Érdemes megfontolnod az olyan extra fényes fali LED lámpák használatát, amelyek megvilágítják az egész területet, de mindeközben nem foglalnak túl sok helyet. Ilyen lehet például a Leden kültéri, hideg fehér fénnyel rendelkező, napelemes reflektor lámpája, amely egyébként intelligens fényérzékelővel is el van látva. Így a sötétedést érzékelve automatikusan bekapcsol, a reggeli napfelkeltekor pedig kikapcsol. 

 

Ha azonban ennek a fényerősségét túlságosan erősnek találod, akkor érdemes inkább a napelemes Abony lámpák egyikét választanod, amelyek segítségével szintén egy igazán különleges világítást alkothatsz. 

 

Tekerd a fényfüzéreket a fatörzsek köré!

 

Ki mondta azt, hogy a fényfüzéreket csak karácsony idején lehet használni az udvar megvilágítására? A nyári időszakban is nagyon hangulatosak lehetnek. Tekerd körbe a Leden 5 méteres napelemes cseresznyevirág vagy a 15,9 méteres tündérfény fényfüzérével a kertben található fákat, hogy igazi csodaországot teremts! 

 

Továbbá jó ötlet lehet még felfűzni őket a terasz oszlopaira, a kerítésre vagy a kerti kiülő tető részére is, hogy feldobd a szabadban elfogyasztott vacsorákat. A lehetőségek számának csak a képzeleted szab határt.

 

Dobd fel a kerti tavadat egy cuki állat alakú LED világítással!

 

Manapság a kerti tavak egyre nagyobb teret hódítanak, mivel igazán elképesztő atmoszférát képesek teremteni a kertben. Egyszerre testesítik meg ugyanis a nyugalom, a harmónia és a kikapcsolódás helyszínét. Egy aranyos csiga vagy teknősbéka világítással pedig, amelyek garantáltan mindenkit levesznek majd a lábáról, még több életet csempészhetsz beléjük. 

 

De természetesen az sincsen kizárva, hogy ezeket a cuki lámpákat a virágágyásokba, a zöldfelületekre vagy a díszkertekbe helyezd el. Az udvar bármelyik részén nagyszerűen mutatnak majd. 

 

Bármelyik ötletre is essen a választásod, egy a fontos, a kerti világítás megvalósításánál mindenképpen vedd figyelembe a ház építészeti stílusát, a tér méretét, a költségvetést és a világítási céljaidat!loading...