A legjobbnak csak a legjobbat!

Nem kérdés, hogy a tied a legjobb kutyus a világon. Minden szerető gazda ezt mondja a saját kutyájáról, és ez tökéletesen rendben is van, hiszen a kutyákat, e szőrös szeretetgombócokat egyszerűen csak imádni lehet. Egy 2015-ben végzett kutatás szerint az egyedszámuk eléri az egymilliárdot.

Add neki a legmegfelelőbb eleséget!

Ha megfelelő táplálékot keresel csodás tappancsos társadnak, a Falatozoo.hu állateledel webáruházban beszerezhető kutyatápok soha nem okoznak csalódást. Ahhoz, hogy kiegyensúlyozott és boldog lehessen hű társad, mindenféleképpen érdemes ügyelned arra, hogy mivel tölti meg a pocakját. Az persze, hogy melyik a számára a leginkább megfelelő kutyatáp, nagyon sok mindentől függ.

Fontos, hogy éppen milyen korosztályba tartozik. Más kell a csetlő-botló cseperedő szőrgombócnak, más az energiától duzzadó felnőtt ebnek vagy az öregedő példányoknak. És akkor még a fajták különbözőségéről szó sem esett, valamint az egyéni érzékenységek miatti speciális táplálási igényekről sem.

A kutyusod egészsége minden pénzt megér

Biztos te is tapasztaltad már, hogy érdemesebb a kiváló minőségű dolgokat választani és használni. Nincs ez másképp a kutyatápok esetében sem. Nem a legolcsóbb kutyatápok között fogod megtalálni azokat, amelyekkel biztosíthatod majd a négylábú kis vagy nagyobbacska kedvenced egészséges mindennapjait. A helytelen táplálással ugyanis még árthatsz is neki. Ha nincs a kutyatápban megfelelő mennyiségű fehérje, akkor bizony gond lehet hosszabb távon. Az előírások szerint az összes összetevőt fel kell tüntetni a csomagoláson, ellenőrizd hát mindig az arányokat!

A kutyák – ellentétben a macskákkal – nem csupán húsevők. Ám a táplálékuk nagyon nagy részének húsból kell állnia, de a gabonát is meg tudják emészteni. Sokuk szereti a gyümölcsöket és a zöldségek egy részét is.

Ha jó minőségű és optimális a fehérje és a szénhidrát mennyisége, és még minden szükséges tápanyaggal és ásványi anyaggal, vitaminnal is ellátod a barátod, akkor az izomzata jól fejlődik és az érzékszervei is kiválóan működnek majd. Abban az esetben pedig, ha érzékeny vagy allergiás, akkor kérdezz az állatorvostól vagy más szakértőtől!

Figyelj a visszajelzéseire

Persze ha az alapos elemzést és számolgatást követően kiválasztottad a legjobbnak tűnő kutyatápot, még korántsem biztos, hogy azonnal tetszést is arat az a szőrmókodnál. Némelyik kutya igazán finnyás tud lenni. Pont mint mi, emberek. Érdemes először kisebb adagot vásárolni tehát az új eleségből és várni a visszajelzést. Ha hamar elfogy a kutyatálból az étel és hálás farokcsóválás és elégedett tekintet a válasz tőle, akkor biztos lehetsz abban, hogy sikert arattál. 

Bármivel is eteted – száraz- vagy nedves táppal – imádott kutya barátodat, az a leglényegesebb, hogy mindig csak kiváló minőségű terméket adj neki! Sok egészséges évetek lesz így, s barátod kedvességével és hűségével hálálja majd meg.

loading...