A vizitdíj eltörlését követelték, majd kinyírták az egészségügyet

A vizitdíj eltörlését a Fidesz szorgalmazta, de 13 év kormányzás után sem tudta helyrehozni az egészségügyi ellátórendszert.
Fotó: ellenszel.hu

A vizitdíj eltörlését a Fidesz követelte a leghangosabban. Ők voltak a szószólói annak, hogy 300 forintot nem várhatunk a magyaroktól, ennél jobb egészségügyi rendszerre van szükség. 13 év kormányzás után sem tudták megoldani az ellátórendszer problémáit, sőt: kinyírták az egészségügyet.

Visszasírjuk azokat az időket, amikor csak 300 forintunkba került, hogy tisztességesen ellássanak minket. Ehhez volt eszköz, nővér, orvos, asszisztens, nem pedig ez a három munkakör egy személyben, kétszer annyi betegre. A Fidesz kormányzása alatt:

  • A kiváló orvosaink elhagyták az országot
  • Büntetéssel fenyegetik őket jelenleg is
  • Eltussolják, kozmetikázzák a fontos egészségügyi adatokat
  • Még a koronavírus járványon is nyerészkedtek
  • A várólisták elérhetik akár a több éves hosszúságot is

Készítettünk egy videót, amely megmutatja, mit hazudott még a kormányzása előtt Orbán Viktor arról, hogy miként menti meg az egészségügyet, hogyan javítja meg ezt a rendszert.

  1. A vizitdíj bevezetése a magyar egészségügyi rendszer finanszírozási nehézségeinek enyhítését szolgálta. Az egészségügyi rendszer nagy terheket hordoz. Az állami finanszírozás nem mindig elegendő a fenntartásához.
  2. A vizitdíj bevezetése segíthetett volna abban, hogy az egészségügyi rendszer több pénzt kapjon.
  3. A díj fizetése sok embert arra ösztönözhet, hogy csak akkor menjenek orvoshoz, ha valóban szükségük van rá. Csökkenhetett volna a nem szükséges orvosi vizsgálatok és kezelések száma. Ezek egy része feleslegesen terheli az egészségügyi rendszert.
  4. A vizitdíj bevezetése a felelős egészségügyi magatartást is ösztönözheti. A betegek tudatosabban használhatják az egészségügyi szolgáltatásokat, és inkább a megelőzésre fókuszálhatnak. Ezzel a megközelítéssel hosszú távon akár kevesebb orvosi beavatkozásra lenne szükség.

Ehelyett kaptunk alternatívát? Nem. Változott az egészségügy? Igen! Szinte teljesen elsorvadt. A szatahanovista, emberséges dolgozók tartják fenn. Az összeomlás szélén táncol.

loading...