14 millió forintot ajánl fel egy magyar nő: akár Te is kaphatsz belőle

14 milliót ajánl fel jótékony célra a magyar nő a műhibaperének kártérítési összegéből.

László Erika író nemes felajánlást tett. 14 millió forint illeti meg őt egy hosszú és keserves műhibaper okán, de nem magának akarja a pénzt. Igazságot szeretne, a kártérítés összegét pedig felajánlaná másoknak.

László Erika 2008-ban szenvedett baleset következtében sérülést. Korrekciós beavatkozásra volt szükség, ezért felkeresett egy plasztikai sebészt. A kálváriája itt kezdődött. A több sikerkönyvvel bíró írónő áldozata lett a magyar „szépségipar” poklának.

Így ír a történtekről:

László Erika nem adta fel. Ő egyike lett azoknak a kitartó nőknek, akikre méltán lehetünk büszkék. Sok férfi tanulhatna tőlük állhatatosságot. László Erika fityiszt mutatott a rendszernek, ami be akarta zúzni az időhúzással, a folyamatos megpróbáltatásokkal.

14 millió forintot ajánlott fel a szépségipar áldozata, László Erika
László Erika könyvének borítója. A könyvet itt tudod megrendelni.

Harca jóval túlmutat a saját sérelmén. László Erika ugyan a mai napig problémákkal küzd a balul elsült műhiba miatt, mégsem magát sajnáltatja. Példát akar statuálni. Nem hagyja, hogy egy hosszú évekig tartó bírósági per után csak úgy eltüntesse a céget a megítélt pénzzel tartozó orvos. Nem nyugszik bele, hogy Magyarországon ezt bármikor, bárkivel megtehetik. Dacára annak, hogy áldozatként megannyi küzdelem árán, de eljutott addig a pontig, amire régóta várt: a bíróság neki adott igazat.

14 millió forintot vár,  – megküzdött érte, de maga helyett nemesebb célra szánja

Az írónő az Ellenszélnek beszélt először arról, hogy az őt illető kártérítési összeget mire fogja költeni, amennyiben az orvostól ezt ki tudja kényszeríteni. Nem magára és a peres költségei fedezésére, hanem olyanokra, akik nem tudják kifizetni a korrekciós plasztikai műtéteket.

Fontos megjegyeznünk, hogy ezalatt nem a luxusműtéteket érti. László Erika olyanok között osztaná el ezt a pénzt, akiket az iskolában csúfolnak valamilyen szépséghibájuk miatt. Akik szorongással mennek közösségbe, mert balesetet szenvedtek, és az arcuk roncsolódott. Akik nem mernek levetkőzni a strandon. Stb.

Amint eléri, hogy jogos kártérítését megkapja, a részletekről tájékoztatni fogja a közvéleményt. Szeretné megtalálni a legoptimálisabb módját ennek a felajánlásnak, ezért civil szervezetekkel és rászorulókkal egyaránt egyeztet majd.

Addig azonban folytatódik a még a harc. Ahhoz, hogy a 14 millió forint felajánlásáról tett ígéretét meg tudja valósítani, mindenekelőtt a pernyertességen túl is az kell, hogy az orvos fizessen. Egyelőre erre nem mutat hajlandóságot, vagyis ki akar bújni a felelősség alól. (Éppen ezért egyelőre ne keressék őt az adományra pályázók, hiszen nincs birtokában a felajánlott pénznek. Amint ez változik, mi is tájékoztatni fogjuk olvasóinkat – a szerk.)

László Erika igazi harcos. Minden formában, ha kell, verejtékkel, változatos módokon küzd az igazságosság érvényesüléséért. Létrehozott egy Facebook-csoportot is, ahol beszámol az aktuális történésekről. Tiltakozó táblákkal jelent meg a bíróság előtt. Könyvet írt, pereskedett, minden törvényes eszközt megragadott.

Őszintén hisszük, hogy László Erika harca nem volt hiábavaló. Ha valakire, rá igazán fel tudunk nézni.

További cikkeinket itt olvashatod.

loading...