Kigúnyolták az idős nénit, amiért csirkeláb-pöriről posztolt ételfotót

Kigúnyolták a nyugdíjas nénit, amiért bejegyzést tett közzé a csirkelábból készült pörköltről.
grafika: ellenszel.hu

Kigúnyolták azt az idős hölgyet, aki megosztotta ebédjét egy főzős csoportban. Csirkelábból készített pörköltet. A fogadtatás azonban minden erkölcsi határon túlmegy. A nénit virtuális kalodába zárták, és mindenki megdobta egy-egy rohadt almával.

Szükségét éreztük annak, hogy cikket írjunk a jelenségről, valamint arról, hogy hova is jutottunk az egymásra figyelésben. Nem gondoljuk ugyanis, hogy helyénvaló lenne valakit azért szekálni, mert anyagi nehézségei vannak. Azt sem illik kigúnyolni, aki olyat főz, amit mi nem szeretünk. Főként nem egy idős embert.

Jóllehet az Országház éttermét nem sújtotta az infláció, a magyar háztartásokat igen. Nem csoda tehát, hogy az ember abból főz, amiből tud.

Az alábbi bejegyzést tette közzé a nyugdíjas hölgy, emiatt kigúnyolták a csoporttagok:

Megszólták az idős nénit, amiért megosztotta szerény ebédjét egy főzős csoportban.

Kigúnyolták az idős nénit, aki csirkelábról posztolt.

Ha a csoport adminisztrátora nem lép közbe, talán még most is szidják az idős hölgyet. Valaki elkezdte, a többi pedig folytatja. Jólesik gyalázkodni az interneten sokaknak. Úgy érzik itt levezethetik a frusztrációjukat, mintha nem is érző embereknek olvasnának be.

Mit élhetett át az a nyugdíjas, aki megosztotta az ebédjét? Miért kellett ezt kapnia?

Kigúnyolták a nénit, pedig neki van igaza: a csirkeláb egészséges

Biztosan jót mulattak a szekálók, de pár dolgot nem tudnak. Például azt, hogy a csirkeláb nagyon is egészséges.

  • Jó forrása az ízületi porcok építőköveinek: A csirkelábak kollagént tartalmaznak, ami az ízületi porcok építőköve. Az ízületek egészséges működéséhez szükség van a megfelelő mennyiségű és minőségű kollagénre.
  • Jótékony hatással van az emésztésre: az említett kollagén és zselatin segít az emésztőrendszer egészségének fenntartásában. A zselatin segíti a bélrendszerben található nyálkahártya kialakulását, amely védi az emésztőrendszert a káros hatásoktól.
  • Jó forrása az ásványi anyagoknak: A csirkelábakban található ásványi anyagok, mint például a kalcium, a foszfor, a magnézium és a kálium, fontosak az egészséges csontok és fogak építéséhez és fenntartásához.
  • A kollagén és a zselatin segít a bélflóra fenntartásában, amely fontos a megfelelő immunrendszer működéséhez.
  • Egészséges bőrt és hajat eredményez: A csirkelábakban található kollagén segít az egészséges bőr és haj kialakulásában és fenntartásában. Az sem utolsó szempont, hogy segít megőrizni a bőr és a haj rugalmasságát, hidratáltságát és egészséges megjelenését.

Azt üzenjük tehát mindenkinek, hogy kétszer is gondolja meg, hogy mit ír le! A szavak néha jobban tudnak fájni, mint a pofonok. Próbáljunk meg egy kicsit figyelmesebbek lenni egymással, és ne vegyük át a kormány propagandistáinak stílusát.

Mi nem értünk egyet a nénit gúnyolókkal! Sokféle gazdaságos receptet mutatunk be nektek az EllenLábas csatornáján.

loading...