A DK-s polgármester példamutató ajánlást tett a pórul járt diákoknak

Dr. László Imre: Orbán kizárólag a beruházók érdekeit képviseli

Az újbudai DK-s polgármester, Dr. László Imre a közösségi oldalán jelentette be, hogy a kerület ismét kész segíteni a kormány hibájából bajbajutottaknak. Ezúttal a diákok osztálykirándulása került veszélybe, ahogy arról korábban az Ellenszél is beszámolt.

A DK-s polgármester segítséget ajánlott

Dr. László Imre bejegyzését változtatás nélkül tesszük közzé:

„Nem hagyjuk, hogy elvegyenek egy fontos élményt az újbudai fiataloktól!

Újbuda kész (ismét) az állam helyett segíteni, hogy a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium 11. évfolyama elmehessen az osztálykirándulásra. Amennyiben nem sikerül más megoldást találni, az önkormányzat kész kifizetni a kísérő tanárok költségeit. Annak érdekében, hogy mielőbb rendeződjön az ügy, hamarosan felveszem a kapcsolatot az intézmény vezetőjével.

Teljesen egyetértek a felháborodott szülőkkel, akik szerint az iskolai közösségi élet formálása fontos része a pedagógia programnak, és a diákoknak ez a joga csorbul, amikor a Dél-Budai Tankerületi Központ pénz helyett jó tanácsokat ad az iskolának. Ez az a generáció, amely a koronavírus járvány miatt karanténban töltött szinte egy teljes iskolaévet, amelyet a vírus már így is sok fontos élménytől megfosztott: kirándulásoktól, táboroktól, terep gyakorlatoktól. Ők az érettségi hajtás előtti évben most utoljára tölthetnének együtt néhány gondtalan, vidám napot. Azt hiszem, nem szorul különösebb magyarázatra, hogy ez milyen fontos lehet nekik.

Éppen ezért nem hagyjuk, hogy a gyerekektől elvegyék ezt az élményt! Nem a kedvenc elfoglaltságom, hogy újra az állam helyett keressem a megoldást, de a tanulók érdekében készen állok erre” – zárja sorait a DK-s polgármester.

A DK-s polgármester segítséget ajánlott a fiataloknak.

 

loading...