Húsvéti csalók utaznak a nyugdíjasokra: ez a módszerük

Húsvéti csalók jelentek meg az interneten. Céljuk, hogy a nyugdíjasokat becsapják. Pénzt csaljanak ki tőlük.
fotó: ellenszel.hu

A napokban több receptmegosztó oldalon is feltűntek azok a húsvéti csalók, akik az áremelkedések apropóján vernek át jóhiszemű nyugdíjasokat. Folyamatosan változik a profiljuk, így nehezen észlelhetők, de ha odafigyelünk, megelőzhetjük a bajt.

Húsvétra azok is többek költenek a megszokottnál élelmiszerre, akiknek kevés a nyugdíjuk. Ezt pontosan tudják azok a csalók is, akik megpróbálják ezt a költekező hajlandóságot kihasználni. Egy hentes a következőt írta a receptes csoportba:

„Kedves Tagok!

Semmi közöm hozzá, hogy húsvéti terméket ki honnét szerzi be. De épp most buktattam le egy olyan tagot /Anikó Kovács. Lakhely:Ózd./ aki új tagként, új profillal, 23 ismerőssel PÉNZT AKART KICSALNI a füstölt termékekért. 

MINDENT 4.000 Ft/kg áron adott volna. Gyanús az ár, gyanús a fotó. 45 éve hentes vagyok. A fotókat megtaláltam egy húsipari termékeket forgalmazó oldalon, ahol a termék ára: 4.700 Ft/kg. 

A gyártó cég: Szilvás-Hús kft. Újszilvás! Ő meg úgy hirdette, hogy az ő vállalkozásuk. Nos ha az övé, kértem tőle: Vállalkozás neve, székhelye, adószáma, a hatóság által  engedélyezett gyártmánylapot, és a vállalkozás élelmiszeripari bélyegzőszámát. Mindezt lefotózva. 

Láttam már csodákat. És a csoda nem jött. Helyette kilépett, törölte a posztját, valószínűleg a profilját is, de húsvétig fel fog még bukkanni! Előre utalsz, nem jön semmi, vagy valami gagyi cuccot kapsz. Utánvéttel ugyanez. Óvatosan a Face-hirdetésekkel! NE DŐLJETEK BE NEKIK! 

Inkább vegyél a hentesnél, vagy olyantól, akit SZEMÉLYESEN ismersz!!! Ne engedd magad behúzni és lenyúlni!”

Húsvéti csalók utaznak nyugdíjasokra az interneten.

Miként tud védekezni a húsvéti csalók trükkjei ellen?

  1. Vásároljon megbízható forrásból! Mindig győződjön meg róla, hogy az adott termék vagy szolgáltatás megbízható forrásból származik-e.
  2. Legyen óvatos az online hirdetésekkel! Ha az online hirdetéseket böngészi, legyen nagyon gyanakvó azokkal az ajánlatokkal, amelyek túl jónak tűnnek, hogy igazak legyenek. Ellenőrizze az eladóval kapcsolatos információkat, és győződjön meg róla, hogy megbízható.
  3. Ne ossza meg a személyes adatait: soha ne ossza meg a bankkártyájának fotóját vagy a rajta található számokat! Erre soha, semmilyen esetben nincs szüksége sem a banknak, sem az eladónak!

Ezek a tippek segíthetnek elkerülni az ilyen csalásokat, és biztonságosan vásárolni. Ne feledje, hogy a csalók számos trükköt bevetnek, és nagyon meggyőzőek tudnak lenni! Ha sürgetik, és azt érzékeltetik Önnel, hogy lecsúszik a termékről, soha ne siessen a vásárlással!

Ha kíváncsi rá, hogyan védekezhet a bank-automatáknál, kattintson ide! Ha szeret főzni, és ötleteket keres, látogassa meg társoldalunkat, az EllenLábast!

loading...