Leszámolás történt a Fideszben

Csehország megmutatta Orbánnak, hol van a kijárat

Leszámolás történt a Fideszben.

Újjáalakult a Fidesz Csepelen, közölte a párt helyi szervezete az MTI-vel. A Fidesz országos választmánya korábban egyhangú döntéssel oszlatta fel a XXI. kerületi egységét, majd most egyhangú döntést hozott az Orbán Viktor vezette elnökség az újjáalakulásról.

A csepeli Fideszben ismét tagfelvételi kérelmet kellett benyújtani, és két korábbi tag kiszorult a szervezetből. Az egyikük maga a polgármester, Borbély Lénárd. Ez azért érdekes, mert Borbély azon kevesek egyike, akik a Fidesz színeiben nyerni tudtak a 2019-es önkormányzati választásokon.

Nem csak Borbélyt nem vették fel ismét, Ábel Attila csepeli alpolgármester kérelmét is elutasították, a másik alpolgármester, Morovik Attila pedig nem is próbálkozott. Ez a közlemény szerint kilépésnek minősül.

Így ők hárman a továbbiakban nem tagjai a Fidesznek, nem képviselhetik a Fideszt, nem nyilatkozhatnak a Fidesz nevében. Nem használhatják a Fidesz jelképeit, nem tagjai a Fidesz–KDNP önkormányzati frakciójának, „nem tartoznak politikai közösségünkhöz” – hangsúlyozta a helyi Fidesz.

A tagság titkos szavazással választotta meg a csepeli szervezet elnökségét:

Németh Szilárdot elnöknek, Fürcht Nórát és Szalony-Jacsó Szixtint alelnöknek. A csepeli önkormányzati Fidesz–KDNP-frakciót továbbra is Bercsik Károly vezeti

– olvasható a közleményben.

Borbély – aki 21 év után nem lehet tagja többé a Fidesznek – azt írta a Facebookon, a Németh Szilárddal fennálló vitájában ő Csepel, valamint a csepeli emberek érdekeit képviselte. „Ebben a vitában a két legfontosabb kérdés a Kis-Duna-part beépítése volt, a másik a Munkásotthon megőrzése a csepeliek javára” – írta a polgármester.

A konfliktus középpontjában a nemrég felépített csepeli birkózócsarnok áll, amely miatt többször nyíltan is üzengettek egymásnak. A háttérben azonban a kerület fideszes alpolgármestere, Ábel Attila szerint inkább az húzódik, hogy Németh nem tudta elengedni a polgármesteri hatalmát, miután 2014-ben országgyűlési képviselőként összeférhetetlenség miatt le kellett mondania a kerület vezetéséről, és korábbi helyettese, mentoráltja, Borbély váltotta.

A Telex úgy tudja:

a szakítás konkrét oka is az volt, hogy Németh a hozzá köthető embereket szerette volna kineveztetni több önkormányzati cég élére, Borbély azonban nem teljesítette a kérést, mert inkább a saját csapatával akart dolgozni.

loading...