A DK robbantott: Schadl szolgálataira maga Orbán Viktor is számíthatott

A DK robbantott: Schadl szolgálataira maga Orbán Viktor is számíthatott

A DK robbantott: Schadl szolgálataira maga Orbán Viktor is számíthatott.

A párt évek óta próbálja megszerezni az Orbán Viktor által alapított Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány TAO-költéseit igazoló dokumentumokat. A számlák egy részét a jogerős bírósági döntés után kénytelen volt kiadni Mészáros Lőrinc alapítványa 2020-ban.

A dokumentumokból az derült ki akkor, hogy 2011-ben három hónap alatt az alapítvány hétezer Túró Rudit vett, több mint egymillió forintért vásárolt harcsát, de gyógyszerekre és wc-papírra is több százezer forintot költött.

A jogerős bírósági döntés ellenére azonban a mai napig nem adták ki az összes iratot a pártnak. Az ügybe már bírósági végrehajtót is bevontak. Egyszer csak – a DK szerint minden előjel nélkül – változott a végrehajtó személye: a továbbiakban Schadl György, a végrehajtói kar elnöke járt el. Schadl a mai napig nem foglalta le a Felcsúti Alapítvány kiperelt dokumentumait.

„A Demokratikus Koalíció szerint a DK felcsúti TAO-perének utóélete is bizonyítja, hogy Schadl György szolgálataira maga Orbán Viktor is számíthatott”

– mondta Ráczné Földi Judit csütörtöki sajtótájékoztatóján. „Schadl György azóta börtönben van, a megbízói azonban továbbra is ott ülnek az ország vezetésében.”

„Úgy tűnik, hogy Orbán Viktor még nem tudja, ki pótolhatná az eddig jól bevált Schadl Györgyöt a felcsúti TAO-számlák eltitkolásában. Ezért a börtönrácsokon is túlnyúlik a végrehajtói maffia fejének megbizatása” – tette hozzá a DK országgyűlési képviselője.

A Telex birtokába került nyomozati anyagok szerint a nyomozók is megtalálták a Felcsúti Alapítvány végrehajtásához köthető pendrive-okat, amikor házkutatást tartottak Schadl budaörsi végrehajtói irodájában 2021. novemberében. A páncélszekrényben a felcímkézett pendrive-on kívül külföldi pénzeket, aranyékszereket, és kulcsokat találtak a nyomozók.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...