A dízel részecskeszűrő tisztításáról sem szabad megfeledkezni

Dízelautók esetében sokkal jobban oda kell figyelni a karbantartásra, mivel több olyan alkatrész és elem találhatóak bennük, amelyek érzékenyebbek. Szerencsére nem kell pánikba esni, mivel ma már több termék és kiegészítő közül lehet válogatni, amelyek segítségével tökéletes állapotban lehet tartani ezeket a járműveket.

 

A részecskeszűrő igazán érzékeny tud lenni

 

Megoldásból azonban nincs hiány, ott van például a FilterABC tisztító spray kínálata, ahol könnyen be lehet szerezni a szükséges készítményeket. Még mielőtt rátérünk magára a tisztításhoz szükséges termékre, beszéljünk pár szót a részecskeszűrőről! Ez egy olyan eszköz, amely a károsanyag-kibocsátást csökkenti a dízelüzemű járművek kipufogógázából. Ennek eredményeképpen fennáll a veszélye, hogy idővel a részecskeszűrőt eltömíti rengeteg szennyeződés. 

 

A tisztító spray használata sokkal egyszerűbb más tisztítási módokhoz képest. A legnagyobb előnye az, hogy nem kell hozzá szétszerelni a részecskeszűrőt. Fontos, hogy rendszeresen használjuk, mivel így lehet garantálni azt, hogy a tisztítás gyors legyen, valamint a regenerálás is megfelelően történjen. Az egész eszköznek az élettartamát képes meghosszabbítani, sőt, ezen felül még az üzemanyag-fogyasztás mértékét is csökkenti. Mivel jobb állapotban lesz a teljes részecskeszűrő, a javítási költség mértéke is kisebb lesz. Természetesen fontos kiemelni, hogy ettől függetlenül még erősen ajánlott az alkatrészt bizonyos időközönként szétszerelni és az egyes elemeket átvizsgálni, hogy garantáltan a megfelelő állapotban legyen használatkor.

 

Ha elhanyagolnánk a részecskeszűrőt, az az egész motornak a működését veszélyeztetheti. Ezen felül még a károsanyag-kibocsátás mértéke is növekszik, mivel az alkatrész nem lesz képes ellátni az alapvető feladatait.

 

Erősen figyeljünk oda a használat során!

 

Ha azt látjuk, hogy a részecskeszűrőn erőteljesek a szennyeződések, akkor mellőzzük a tisztító spray használatát! Ilyenkor jobb a csere mellett dönteni, de minimum szét kell szerelni az alkatrészt. Emellett arra is oda kell figyelni, hogy a tisztításhoz használt eszköz nem minden szűrővel kompatibilis, így mindig az adott alkatrészhez válasszunk tisztítószert és kiegészítőket! 

 

Összességében a tisztító spray csak akkor lehet igazán hasznos, ha a részecskeszűrő nem túlságosan szennyezett és kompatibilis az adott eszközzel.

 

Nem mindegy, hol vásárolunk

 

A tisztító spray beszerzésére alaposan oda kell figyelni, érdemes elkerülni a kérdőjeles hátterű weboldalakat, ahol nincs feltüntetve például a termékek származási helye. Válasszunk inkább hazai oldalakat, mivel itt garantáltan megfelelő minőségűek a termékek és minden szabálynak, elvárásnak eleget tesznek. Fontos, hogy mindenképpen szükség van egy ilyen tisztító spray-re a dízelüzemű motorokhoz.loading...