Az LMP-s vezető nekiment a Momentumnak a kordonbontás miatt

LMP-s vezető a Momentum kordonbontásáról: Az akció nem világít rá Magyarország száz legfontosabb problémájára.

Erős kritikát fogalmazott meg a Momentum ma reggeli akciójáról Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese. Az ellenzéki politikus Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy bár egyetértenek a kordonbontó akció céljával, de

„a sajtónak való politizálás, a független média címlapjaira kerülő látványos akciók elfedik azokat a feladatokat, amiket az ellenzéki pártoknak képviselniük kell.”

„Azt a politikát, ami arról szól, hogy hogyan védjük meg jelenünket, a jövőnket. Hogyan oldjuk meg a tomboló inflációs válságot, a szociális krízist, hogyan készüljünk fel érdemben a klímaváltozás elleni harcra, hogyan akadályozzuk meg, hogy hazánkból akkumulátorgyarmat legyen” – írta Kanász-Nagy.

Szerinte a kordonbontás akció nem világít rá Magyarország száz legfontosabb problémájára.

„Ahogy Sólyom László mondta 2006-ban, amikor a Fidesz képviselői elbontották a Kossuth téri kordont: a politikusok cselekedete kiterjed a szimbolikus akció társadalmi következményeire. Márpedig ebben pont ez a fontos: az ellenzék dolga elsősorban nem az, hogy ítéletet mondjon a kormányról: a mi meggyőződésünk, hogy azt bízzuk a választókra. Az ellenzék dolga, hogy alternatívát állítson.

Látványos akciók helyett azt kell látnia a választóknak, hogy a mostani válságban van más politika, van más válságkezelés, mint amit a jelenlegi kormány képvisel. A kordonbontás nem ilyen” 

– írta Kanász-Nagy Máté.

loading...