Ha nyugdíjas, így szakíthat pénzt

A nyugdíjas emberek is kereshetnek pénzt. Számos lehetőség adott.
Kép forrása: ellenszel.hu

Ahogy az emberek nyugdíjba vonulnak, a pénzkereseti lehetőségeik korlátozottabbá válnak. Azonban, ha egy nyugdíjas kellőképp kreatív, számos lehetőséget talál arra, hogy továbbra is pénzt keressen. Európa legnagyobb inflációja sújtja Magyarországot, ezért megpróbálunk segíteni a nyugdíjasoknak néhány ötlettel ezekben a nehéz időkben.

  1. Online munka – Az internet korában az online munka számos lehetőséget kínál a nyugdíjasok számára. Például online felmérések kitöltése, online tanácsadás, virtuális asszisztensi munka, és így tovább. Az ilyen típusú állások általában rugalmas időbeosztást kínálnak, és otthonról is elvégezhetőek. Tartózkodjunk azonban azoktól a sok pénzt, könnyű lehetőséget ígéri munkáktól, ahol a munkavállalótól előre kérnek pénzt. Ezek ugyanis mind MLM-re épülő, beszervezős, rászedős piramisjátékok.
  2. Önkéntesség – Az önkéntesség nem csak jó érzéssel tölti el az embereket, hanem lehetőséget ad arra is, hogy új készségeket sajátítsanak el és kapcsolatokat építsenek. Az idősek számára számos önkéntes program áll rendelkezésre, például az idős emberekkel való foglalkozás, az állatokkal történő munka és az oktatásban való részvétel. Könnyen lehet, hogy egy idő után az önkéntességet felváltja majd a részmunkaidős állás.
  3. Airbnb – Ha van egy többgenerációs háza, ahonnan a gyerekek elköltöztek, vagy soha nem is laktak ott, az Airbnb kiváló lehetőség a pénzkeresetre. Az Airbnb-n való regisztráció és az otthonuk kiadása az utazóknak nem csak pénzt hozhat, de lehetőséget ad arra is, hogy új embereket ismerjenek meg. Ha a lakhelye környékén van turistacsalogató látnivaló, mindenképp érdemes megfontolni ezt a lehetőséget.

Egy nyugdíjas is lehet a toppon. Kiegészítő jövedelmek

Az időseknek szükségük van a megfelelő kiegészítő jövedelemre, hogy fedezzék a kiadásaikat és élvezhessék az életüket. Íme néhány lehetőség a kiegészítő jövedelemre:

  1. Ingatlanbefektetések és öröklési szerződés – Az ingatlanbefektetési lehetőségek a jövedelmező befektetések közé tartoznak. Az időseknek lehetőségük van arra, hogy befektessenek egy kis összeget ingatlanokba, amelyek passzív jövedelemforrásként szolgálhatnak. Ehhez persze tőkére van szükség. Amennyiben ez nem áll rendelkezésre, de saját ingatlan igen, köthet öröklési szerződést, amelynek során a leendő örökös életjáradékot fizet az örökhagyónak élete végéig.
  2. Közösségi értékesítés – A közösségi értékesítés nagyszerű lehetőség a nyugdíjasok számára. A saját maguk által készített tárgyakat eladhatják az online piactereken. Ilyen többek között a Facebook Marketplace.

Amennyiben háztáji élelmiszereket értékesítene, esetleg cserélne, próbálja ki a kosár közösségek egyikét.

loading...