Gyermekvédelem Fidesz-módra: új törvény készülhet, kiszivárogtak a részletek

Gyermekvédelem Fidesz-módra. Itt az legújabb gumicsont
Kép forrása: Rétvári Bence Facebook-oldala

A Fidesz időről időre bedob egy olyan gumicsontot, amin aztán sokáig rágódhatunk. Arról a témáról beszélünk, és nem arról, ami lényeges. Általában ilyenkor történik egy-egy jogszabály-módosítás, vagy éppen a közpénzjelleg elvesztése. Mostanában központban a gyermekvédelem. Erre hivatkozva sok mindent meg lehet tenni.

Az Ellenszél kormányközeli forrása szerint hamarosan azzal áll elő a Fidesz, hogy a 18 éven aluli fiatalok ne vásárolhassanak energiaitalokat. Ezt a gyermekvédelem jegyében kívánják majd előhozni.

A túlzott energiaital-fogyasztás sem felnőtt embernek, sem a fiatal szervezetnek nem ajánlott. Attól azonban, hogy nem veheti meg 18 év alatt a fiatalság, még ugyanúgy fogyasztani fogják. Így van ez az alkohollal, a cigivel vagy akár a marihuánával is. A Fidesz-KDNP a XIX. századi felfogást követi, vagyis hogy ha valamit megtilt, akkor az nem jelent problémát.

Kétségünk azonban ne legyen: ez nem most jutott eszükbe, azért dobják be, hogy ezen a koncon rágódjunk. A gyermekvédelem náluk ilyenkor hirtelen fontossá válik.

Korábban mi is megírtuk, hogy a Fiatal Családosok Klubja (a Fidesz civiljei) már március elején felhozta a témát. Ez azért történik így, mert ezzel a kormány kommunikációjába be tudják építeni, hogy az igény a magyar családoktól jött.

A kormány minden lépése tudatos. Évtizedek óta isszák a fiatalok az energiaitalokat. A Fidesz-KDNP 2010 óta van kormányon. 13 év állt volna a rendelkezésére, hogy a diákok energiaital- és koffeinfogyasztását preventív módon, oktatási programokkal megelőzze. Ehelyett 13 év teljhatalmú kormányzást követően „eszükbe jut” a tiltás.

Egyelőre mindezt házon belül beszélik a forrásunk szerint. Meglátjuk, hogy mikor formálódik törvényjavaslattá, amit mondjuk Rétvári Bence nyújt majd be. (Vagy akire épp esik a választás.)


Szeretsz főzni? Látogasd meg az Ellenszél társoldala, az EllenLábas Youtube-csatornáját!

loading...