Konzervet árverez a NAV: a gatyánkat is eladják

Konzervet árverez a NAV.
Kép forrása: MTI

Van, amikor nem tudni, hogy sírjunk vagy nevessünk. Ennek ékes példája a NAV elektronikus árverések oldala, ahol az ingóságok között konzervet is találunk. Egészen pontosan hagyományos csülkös vagdaltat. Még sorszámot is kapott a portéka.

Konzervet árverez a NAV
Kép forrása: NAV árverések oldala

Megértjük, ha nem hiszi el, mi is ugyanezt gondoltuk, de amikor megláttuk, hogy ezt valóban a NAV hivatalos oldalán árverezik, fogtuk a fejünket. Valaki nem tudott fizetni, és lefoglalták a konzerveit, majd ingóságként licitet írtak ki rá.

„130g szav. idő: 2025.03.25. Az ingósággal kapcsolatos egyéb információkról, paraméterekről, esetlegesen előforduló nem észlelt hiányosságokról kapcsolatban a megadott megtekintés időpontjában bárki tájékozódhat. Az elárverezett vagyontárgyakért sem az adós, sem az adóhatóság jótállással nem tartozik. A megtekintés során a résztvevők által nem észlelt vagy fel nem ismerhető rejtett hibákért, a vagyontárgy tekintetében az esetlegesen előforduló vélt vagy valós hiányosságaiért az adóhatóság felelősséget nem vállal. Megtekintést csak a kiírt időpontban tudjuk biztosítani” – írják a hivatalos tájékoztatóban.

Jó vásárt csinál, aki konzervet vesz a NAV-tól

Az „ingóságot” tehát meg is lehet tekinteni, mielőtt valaki komolyabb ajánlatot tesz. 11 darab van belőle összesen, a minimum ajánlat, amit tehetünk rá 2200ft, vagyis 200 forint darabja a minimáláron. Megéri, hiszen a becsérték ennek a duplája. Ha Schadl György nem ülne rács mögött, biztosan leütné ezt a terméket a licitkalapáccsal.

A NAV oldalán konzervet árulnak.
Fotó: NAV árverési oldal

Ha a végrehajtás során a személyes ruházatot is lefoglalhatná a NAV, akkor szó szerint a gatyánkat is aukcióba bocsátanák. Mennyit érhet egy fecske vagy egy mintás boxer? Amikor megtekintési időpontot jelölnek ki rá, vajon rajtunk lehetne még, vagy azt már sorszámmal ellátva tennék fel a weboldalra? Na és ki mossa ki? Nekünk kell, vagy a NAV intézi felárral?

Nehéz kérdések ezek, bízunk benne, hogy aki majd megveszi, egészséggel fogyasztja a meghirdetett konzervet, és reméljük, hogy akitől elvették, legalább egy tál levest kap majd az államtól, hogy legalább éhen ne haljon.


Le akarod nyűgözni a családot a főztöddel? Látogasd meg az EllenLábas Youtube-csatornáját, ahol garantáltan egyszerű és mennyei recepteket találsz.

loading...