Kivégzéssel és csonkítással fenyegették meg a DK aktivistáját

Kivégzéssel és csonkítással fenyegették meg a DK-s aktivistát.

Halálosan megfenyegették a DK ifjúsági szervezetének tagját. Kivégzéssel és csonkítással akartak ráijeszteni ismeretlen tettesek. A párt rendőrségi feljelentést tesz.

A napokban az Ellenszél is beszámolt róla, hogy a Szálasi-emlékhelyet fekete festékkel lefújta a Demokratikus Lendület egy aktivistája. Ez a fajta vélemény-kifejezési forma a fasiszta idők „nagyjairól” hamis képet festő emlékhelyek esetén megszokott Európában. Magyarországon azonban halálos fenyegetést von maga után.

Kivégzéssel és csonkítással fenyegették meg a Facebookon a DK ifjúsági szervezete, a Demokratikus Lendület aktivistáját, miután fekete festékkel fújta le a nyilas tömeggyilkos, Szálasi Ferenc emlékhelyét a Farkasréti temetőben. A tucatnyi neonáci fenyegetés miatt a DK feljelentést tesz a rendőrségen.

„A Demokratikus Koalíció közösségének tagjai mindig és mindenkor kiállnak egymásért, ha egyikünket támadják, akkor mindannyiunkat támadják” – írja közleményében a párt.

Hozzáteszik: nem fogunk megijedni semmilyen gyáva fenyegetéstől, mert zéró toleranciát képviselünk az erőszakkal és a félelemkeltéssel szemben. A jövőben is minden törvényes eszközzel fel fogunk lépni a náci és nyilas tömeggyilkosok nyilvános kimosdatása, mentegetése, bűneik elhallgatása és relativizálása ellen. Közel egymillió magyar ember halt meg a második világháború és a holokauszt borzalmai során, így Magyarországon egyetlen neonáci vagy nyilas emlékműnek sincs helye.

A DEL bejegyzése alatt is iszonyú kommentárok érkeztek a neonáciktól. Reméljük, hogy a rendőrség fellép a fenyegetésekkel szemben, és megvédi a demokrata fiatalokat a barbároktól!

loading...