Jó hír érkezett: beszakadt a gáz ára

Jó hír érkezett: beszakadt a gáz ára

Jó hír érkezett: beszakadt a gáz ára.

Pénteken még a francia atomerőmű-termelési aggályok miatt meredeken emelkedett a kurzus, ezt azonban már szinte le is dolgozta a gázár, írja a Portfolio.

Az elmúlt hónapok trendjébe illeszkedve tovább esik a földgáz ára a holland gáztőzsdén (TTF). Pénteken még a francia atomerőmű-termelési aggályok miatt meredeken emelkedett a kurzus, ezt a felpattanást azonban már szinte le is dolgozta a gázár. A ma és tegnap látott esés többek között a Silicon Valley Bank összeomlása miatt megnövekedett rendszerkockázatok hatásának tudható be.

A bank összeomlása komoly turbulenciát okozott a világ részvénypiacain. Az eleinte kedvezőtlen hangulat átragadt a kötvénypiacokra is, de az energiahordozók árait is lerántották a megnövekedett kockázatok hatására.

Az olajár esése mellett jelentősen beszakadt ma az európai földgáz ára a holland TTF gáztőzsdén,

a 9,8 százalékos zuhanást követően már ismét közelebb van a 40 eurós megawattóránkénti jegyzéshez az árfolyam, mint az 50 euróhoz.

Pénteken még közel 25 százalékos ralit láthattunk a jegyzésnél, a csúcson 54,5 eurón is állt az árfolyam. A hektikus mozgás akkor annak volt köszönhető, hogy a francia atomerőművek termelésével kapcsolatban komoly aggályok merültek fel. Ezt követően viszont tegnap és ma is meredeken esett a jegyzés, szinte teljesen visszaadva a pénteki pánikreakció hatását.

Ha olcsóbb lett a gáz, akkor Orbán biztos nem most fog venni, hiszen az elmúlt időszakban rendre azt csinálták, hogy

akkor vettek Putyin gázából, amikor azért sokat kellett fizetni.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...