Kaltenbach: „a DK a változás reményével kecsegtető alternatíva”

Kaltenbach Jenő
MTI-fotó

Kaltenbach Jenő közösségi oldalán közzétett írását változtatás nélkül közöljük.

„Közéleti pályaív

Mitagadás, az életem utóbbi tizenöt éve a „pártoskodás” jegyében telt. Közéletileg persze, ahogy értemiségihez illik, korábban is aktív voltam, csak pártos helyett semleges pozícióban. Résztvevője voltam a rendszerváltásnak is.

Az értékrendem mindig ugyanaz volt. Elkötelezett híve a szociálisan érzékeny, zöld, liberális demokráciának.

2010-ben ezért csatlakoztam az új párthoz az LMP-hez mert azt ígérték, hogy megújítják az addigra eléggé elvtelenné vált, a hatalomtechnikára koncentráló pártvilágot. Aztán meg azt hittem, hogy az eredeti alapgondolatot az elschifferesedett LMP-ből kiváló Párbeszéd viszi tovább.

Mára mindkettő eljelentéktelenedett, szinte csak néhány, az összefogásnak köszönhetően mandátumot szerzett képviselő tartja őket, úgy ahogy felszinen.

Később alapító tagja lettem az MMM-nek, mert alulról építkező civil mozgalomnak indult, de aztán Márkiról relatíve hamar kiderült, hogy őt is elsősorban a saját karrierje érdekli.

Ma az orbáni kül- és belpolitikai immoralitásnak egyetlen, a változás reményével kecsegtető alternatívája a DK, amely messze a legnagyobb támogatottsággal bíró ellenzéki erő, amelyhez folyamatosan csatlakoznak más pártoknak a változás szükségességét felismerő reprezentánsai. Ez idő szerint egyedül nekik van esélyük az Orbán ellenes erők integrálására.

A messiás várás ideje lejárt, illetve ennek sohasem lett volna itt az ideje.

Mindenki aki valóban fontosnak tartja ennek a sokat látott népnek a boldogulásat, akit zavar az orbáni erkölcsi nihill, aki undorodik az anti-EU, sunyin az orosz agresszort támogató külpolitikától, annak egy a mielőbbi változás elősegítésére alkalmas mozgalomhoz kell csatlakoznia.

Én ezt teszem, ennek adok esélyt…úri véreim!

Ui.: A szokásos zsákutcás nyafogás nem érdekel…” – zárja sorait Kaltenbach Jenő, akinek több írását itt találhatod.

Kövess minket a Facebookon is, és iratkozz fel az EllenLábas nevű Youtube-csatornánkra!

loading...