Meglépte a DK: végre itt egy remek javaslat

A lélegeztető-gépeken sokat lopott a kormány. A képen Arató Gergely.
Kép forrása: MTI

A DK is hétpontos javaslatot nyújtott be a parlamentnek. Ebben a hét pontban észszerű ötletek szerepelnek. Akár így is működhetne Magyarország. Mutatjuk őket.

A kormánypártokhoz hasonlóan a Demokratikus Koalíció (DK) is egy hétpontos határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek.

A Fidesz-KDNP hétpontos békepárti határozati javaslatát bíráló Arató Gergely úgy fogalmazott, a DK az indítványában Magyarországgal és a magyar emberek érdekeivel foglalkozik. Pontosabban azzal, hogy mit tenne ebben a helyzetben egy felelős kormány.

A javaslatokat ismertetve kiemelte, hogy le kell törni az elviselhetetlen élelmiszerdrágulást okozó „orbáni inflációt., Ezért csökkenteni kell az alapvető élelmiszerek áfáját és az üzemanyagok adóterhét. Emellett véget kell vetni a „rezsikatasztrófának”, amihez nyilvánosságra kell hozni az „eltitkolt” orosz gázszerződéseket. Csökkenteni kell a rendszerhasználati díjakat, támogatni kell a megújuló energiák használatát és az energiatakarékossági felújításokat, valamint meg kell duplázni az embereknek kedvezményesen adott áram és gáz mennyiségét – hangsúlyozta.

A nyugdíjasoknak visszamenőlegesen ki kell fizetni a tavaly elmaradt nyugdíjemelés összegét. Be kell vezetni a negyedévente esedékes nyugdíjkorrekciót. Emellett százezer forintot kell adni az átlag alatti nyugdíjban részesülőknek – sorolta követeléseiket a képviselő.

Arató Gergely amellett is érvelt, hogy a szakszervezetekkel és a munkaadókkal egyeztetve be kell vezetni az európai minimálbért.

Le kell állítani az akkumulátorgyárak építését. Törvényi garanciát kell adni arra, hogy a szükséges környezeti hatástanulmányok és a közelben élők megkérdezése nélkül nem épülhetnek hasonló üzemek – szögezte le a politikus.

Csatlakozni kell az Európai Ügyészséghez. Helyre kell állítani a jogállamot és haza kell hozni a „kormányzati korrupció miatt” felfüggesztett uniós pénzeket.

Arató Gergely végül azt mondta, hogy újra rögzíteni kell, hogy Magyarország az EU és a NATO tagja, ezt pedig senki és semmiért nem teheti kockára. A hétpontos javaslatot megvalósítva egy igazán remek országban élhetnénk.

További cikkeinkért kattints ide, vagy kövess minket a Facebookon is!

loading...