Magyarországon adóznak legkevesebbet a gazdagok

Tüntetők várják Orbán Viktort Kötcsén

Magyarországon adóznak legkevesebbet a gazdagok.

A progresszív adózás bevezetésével térhet Magyarország vissza Európába – írja a Facebookon a Csehszlovák Kém blog.

Nézzünk erre az európai adatsorra, amely a különböző európai országok legmagasabb személyi jövedelemadó kulcsát mutatja Európában. Minél lilább színben van feltüntetve egy ország, annál többet adóznak a gazdagok.

„Ez euro bevezetésének eltolásában nem, de az adózás témájában egyetértek Pogátsa Zoltán közgazdásszal, hogy az egykulcsos magyarországi adó egy totális tévút. Amennyiben fel szeretnénk zárkózni Európához itt Kelet-Európában is, igen, nálunk, Csehországban is bajok vannak a (kétkulcsos) adórendszerrel, akkor meg kell értenünk, hogy ez az egyik ok a sok közül, amiért az állami költségvetés nem rendelkezik elegendő bevétellel.

A rendkívül alacsony adókra éppen a középosztály fizet rá. Orbán valójában az átlagosnál jóval gazdagabb embereknek juttat kedvezményeket, a szegényebb rétegektől elveszi a kitörés lehetőségét, és a költségeket a középosztállyal fizetteti meg”

– áll a bejegyzésben.

Ez az ábra egyben az ún. munkalapú társadalom kritikája is, amit Orbán puha diktatúrája ráerőltetett a magyar társadalomra. Szembemenve a legalapvetőbb szabad piaci környezettel, mert egyszerűen elveszi a fejlődés lehetőségét a középrétegektől és a vállalkozói világtól, mivel úgy gondolja, hogy a munkahelyteremtés elsősorban az állam és nem a vállalkozói réteg feladata.

A maffiaállam külpolitikája mellett teljes csőd és kudarc 13 éves gazdaságpolitikája is – összegzi a Fidesz gazdaságpolitikáját.

loading...