Elegáns sport okosóra? Igen, létezik!

Az okosórák még mindig viszonylag friss elektronikai eszköznek számítanak, hisz történetük csak nemrég lépte át az egy évtizedes vonalat. Azóta viszont folyamatosan fejlődnek, havonta, évente jelentkezik minden gyártó valami újdonsággal, valamint megjelentek a különböző alkategóriák is, mint amilyen a sport okosóra is.

 

Mit tud egy férfias okosóra?

 

Ma már találhatunk kifejezetten hölgyeknek és külön férfiaknak gyártott modelleket is. Elég csak megnézni a hellowatch.hu sport okosóra kínálatát, és máris láthatjuk, hogy mennyire különböznek mind színben, mind méretben, mind formában az egyes eszközök. De mitől lesz férfias egy okosóra? Merülhet fel teljesen jogosan a kérdés, amihez a legjobb, ha egy konkrét példán keresztül válaszoljuk meg a kérdést.

 

Ott van például a Colmi Sky 7 Pro okosóra, aminek fekete változata kifejezetten jó ár-érték aránnyal rendelkezik. Tökéletes választás lehet mind sportoláshoz, mind a hétköznapi viselethez. Sőt, még a hozzátartozó szíj is könnyedén cserélhető, ami hozzájárul ahhoz, hogy szinte bármilyen körülmények között megállja a helyét. Ha éppen egy üzleti találkozóra megyünk, pillanatok alatt új külsőt varázsolhatunk az egész eszköznek. Ugyanez a helyzet akkor, ha a reggeli vagy esti edzésre kerül sor.

 

Egy multisport, fitness, sport okosóráról beszélünk, már önmagában a megnevezés is jelzi, hogy egy nagyon univerzális termékről van szó. Maga a megjelenése is az eleganciát jelzi, mivel lekerekített, könnyűfém házas modullal rendelkezik, amihez cserélhető pántok tartoznak. Utóbbi segít abban, hogy konkrétan bármilyen kompatibilis szíj csatlakoztatható hozzá. 

 

Funkciókból sincs hiány: pulzus- és vérnyomásmérő szenzorok, de emellett még az időjárást is előrejelzi, valamint ébresztőóra is található benne. Továbbá az elégetett kalória és megtett távolság mértékéről is visszajelzést kapunk. Fontos továbbá, pláne rohanó világunkban az alvás minőségének mérése is, ami szintén megtalálható a Colmi Sky 7 Pro okosórában.

 

Az egész sporttevékenység monitorozható

 

Nem lenne sport okosóra, ha nem lehetne több tevékenységet is folyamatosan figyelemmel követni. Pontos képet kaphatunk az edzés hatékonyságáról, valamint visszanézhetjük a fejlődésünk alakulását is. Több mozgásforma is támogatva van, mint például a futás, túrázás és kerékpározás.

 

Egy okosóra segíthet a mindennapokban is

 

Az egyik legnagyobb aggodalom az okoseszközökkel kapcsolatban az, hogy az akkumulátorok hány napig bírják. Készenléti idejük általában 20 nap, de folyamatos használat mellett is kibírják 6 napig egyetlen feltöltéssel. A töltési idő viszonylag rövid, 2-3 órát vesz igénybe általában. Egy okosórával sokkal hatékonyabbak lehetünk a mindennapokban, minden értesítést megkapunk, telefonálhatunk rajta, és még monitorozhatjuk is a mozgásunkat.loading...