Minden, amit a biztonságos fürdőszobáról tudni érdemes

Kevesen tudják, de évente szám szerint 250 000 fürdőszobai baleset történik, ami azt jelenti, hogy a mai napon is átlagosan 684 szerencsétlenség történik az ország fürdőszobáiban. Ezek közül persze vannak a szerencsésebb esetek, ahol egy kis horzsolással megússzák, és nyilvánvalóan akadnak olyanok is, akiknek már többet nem kell majd fürdeniük. 

 

Ijesztő a gondolat, kiváltképpen akkor, ha a családban van nehezen mozgó, esetleg már nagyon idős rokon, hiszen ki ne szeretné a családtagjait a lehető legnagyobb biztonságban tudni? Mai cikkünkben egy megoldási javaslatot hozunk neked, amelyet mindenképp érdemes fontolóra venni.

 

Zuhanykabin vagy fürdőkád?

 

Amikor számba veszed a fürdőszoba felújításának a lehetőségeit, akkor általában e két megoldás között igyekszel dönteni. Mi azonban azt mondjuk, hogy nem kell választani, ha elolvasod az UDOOR fürdőkádajtó legfontosabb tudnivalóit a kádajtókról és azok beépítéséről.

 

Ez a kis ajtó ugyanis minden problémádat megoldja, hiszen egyrészt nem kell szétverni a fürdőszobát, nem kell hatalmas költségekbe verned magad, elkerülöd a rengeteg takarítással járó felújítást, de közben mégis gondoskodsz a biztonságos és balesetmentes tisztálkodásról.

 

A walk-in zuhanyfülke, de még a zuhanykabin is jóval biztonságosabb, mint a fürdőkád, ám a kettő közötti áthidaló megoldás lehet a kádajtó, amely a meglévő kádat gyakorlatilag walk-in zuhanyzóvá alakítja. Ha ez még nem lenne elég, megmarad az ülőfürdő lehetősége is, így ha a megfáradt csontokat, az elgémberedett ízületeket szeretné az idős családtagunk megáztatni, akár gyógyfürdőt venni, akkor arra is megvan a lehetősége.

 

Nem csupán az öregeknek!

 

Persze a legnagyobb számú megrendelést az idősebb korosztálytól kapja az UDOOR fürdőkádajtó csapata, mégsem csak a szépkorúaknak javasolt a kádajtó beépítése.

 

Gondolj csak bele: ahol kisgyerek van, ott hasonlóan nagyobb a balesetveszély, hiszen a gyerekek, bár fürgén mozognak, felelősségteljesen még nem tudnak gondolkozni, így egy szempillantás alatt meglehet a fürdőszobai baleset.

 

Ugyanúgy hasznos akkor is, ha nagy testű állatunk van otthon, akit nem szeretnénk vagy akár nem is tudunk emelgetni, így ő saját lábon besétálhat, ha eljött a fürdetés ideje.

 

Hasonlóképp érdemes kádajtóban gondolkozni akkor is, ha egy-egy családtagra hosszas rehabilitáció, műtét utáni lábadozás vár, hiszen akár egyedül is meg tudja oldani majd a tisztálkodást a kádajtó jóvoltából.

 

Törekedj a teljes körű biztonságra!

 

Nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy a kádajtó elengedhetetlen, de nem az egyetlen biztonsági intézkedés. Szereltess fel kapaszkodót, vond be a kádat csúszásgátló réteggel, gondoskodj a jó minőségű kádkilépőről, valamint bizonyosodj meg arról, hogy a helyiség nincs telezsúfolva nem vagy alig használt tárgyakkal, amelyek csupán fokozzák a balesetveszély kockázatát.

 

Ha ezeknek mind eleget teszel, akkor jó eséllyel indulsz azért, hogy ne kerülj be a mai 684 baleset közé!loading...