Dobrev Klára: Ma Magyarországon a Pál utcai fiúkból ismert Pásztorok uralkodnak

Dobrev Klára: Ma Magyarországon a Pál utcai fiúkból ismert Pásztorok uralkodnak
Kép forrása: Dobrev Klára / FB

Hatalmas teltház előtt tartotta meg pécsi fórumát Dobrev Klára árnyékminiszterelnök. A DK EP-képviselője szerint ma Magyarországon a Pál utcai fiúkból ismert Pásztorok uralkodnak. A rendezvény legfontosabb üzenete az volt, hogy van remény 2023-ban azok számára is, akiknek nem elégedett az Orbán-kormánnyal.

Dobrev Klára beszédében többször leszögezte:

összetartó, kiszámítható, biztonságos és európai országot szeretne Magyarországból építeni.

Az árnyékminiszterelnök szerint az európaiság, az Európához tartozás vágya köti össze az embereket ebben az országban. Jöhetett háború, forradalom, de az európai gondolattal álmodtunk.

Magyarország a hazánk, Európa az otthonunk

– mondta.

Dobrev Klára azt mondta, hogy

2010 után még egy középszerű kormány is képes lett volna az uniós forrásokkal rendbe tenni a dolgokat Magyarországon, és fejlődést elérni, „vezethetnénk a régiót”, ám erre Orbánék nem voltak képesek, ezért is menniük kell.

A jelenlegi kormány támadja az EU-, és NATO-tagságunkat. „Az Orbán-rendszer azon dolgozik, hogy adjuk fel az ezeréves európai álmunkat.”

A sikeres európai élet helyett ráadásul csak a NER-elit gazdagodott meg. „Vittek mindent, földet, Balaton-partot, trafikot, energiaszektort, mindent.” Az átlagember pedig „nemzeti giccsbe öltöztetett hamis próféciát” kapott.

Akkor van bajban egy nép, ha nincs alternatíva. Ezért hoztuk létre az árnyékkormányt

– mondta Dobrev Klára.

Dobrev szerint Európa biztonságot jelent, a hétköznapok biztonságát.

„Ma Magyarországon a Pál utcai fiúkból ismert Pásztorok uralkodnak. Visznek mindent, és közben milliók számára létbizonytalanságot teremtenek”

– jelentette ki.

Szerinte most a „Fidesz politikája az, ami a legfőbb veszélyt jelenti Magyarország békéjére.”


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...