Az okosórák nagy segítséget jelentenek a mindennapokban

Az okosórák, valamint a különböző aktivitásmérők még mindig viszonylag új termékkategóriának számítanak. Történetük alig több, mint 10 éve kezdődött, ezzel szemben hatalmas fejlődésen estek át azóta. Eleinte csak egy-két plusz funkciót tudtak hagyományos társaikhoz képest, mára viszont már ott járunk, hogy képesek kiváltani az okostelefonokat.

 

Miben tud segíteni egy okosóra?

 

Manapság már rengeteg olyan eszközt használunk, amelyek segítenek a mindennapokban még hatékonyabbnak lenni. Időt spórolnak, gyorsabb lesz a munkavégzés, vagy éppen azonnal értesülünk minden újdonságról, üzenetről. A beszerzése egyszerű egy ilyen eszköznek, például ott vannak a Xiaomishop.hu okosórái, amelyek között számtalan kialakítású, méretű, színű és tudású modellt találhatunk. Természetesen ez még nem jelenti azt, hogy a hagyományos órákat ki kell dobni, azok is ugyanúgy ellátják a funkciójukat, és nagyon praktikusak tudnak lenni, de rohanó világunkban minden egyes eszköznek egyre több elvárásnak kell megfelelnie. 

 

Az okosórák fő célja az, hogy még kényelmesebb és gyorsabb legyen egyes szolgáltatások használata. Általában mindegyiket össze kell (vagy érdemes) párosítani okostelefonunkkal, hogy minden egyes funkciót teljesen ki tudjunk használni. Pár évvel ezelőtt még újdonságnak számított, ma már alap elvárás lett az, hogy mérje a pulzusunkat és számolja az adott nap megtett lépéseinket. Manapság már olyan újdonsággal is találkozhatunk, mint a véroxigén-szintmérés, vagy több, mint 110 sport adatainak monitorozása.

 

Mindez csupán a jéghegy csúcsa. Az okosórákon ezen kívül értesítéseket kaphatunk, telefonhívást fogadhatunk és indíthatunk, sőt még üzeneteket is írhatunk. Számtalan alkalmazást tölthetünk le rá, amivel még hatékonyabb és kényelmesebb lesz az óra használata. 

 

Egy okosóra akár az okostelefont is kiválthatja

 

Számtalan olyan helyzet van, amikor az okostelefonunk nincs a közelben, vagy éppen nem kényelmes elővenni és átnézni az értesítéseket, vagy üzenetet írni. Az okosóra szinte minden olyan funkcióval rendelkezik, amit egy mai átlagos mobiltelefontól elvárunk. Telefonálhatunk, SMS-t írhatunk, sőt, néhány modernebb modellben már kamera is van, így fotózhatunk is.

 

Az egyik legjobb asszisztens a sportban

 

Egy ideális aktivitásmérővel és okosórával folyamatosan szemmel tarthatjuk, mérhetjük teljesítményünket a sportban. Ma már számtalan mozgástípust képesek monitorozni, a futástól kezdve a síelésen és kosárlabdán át egészen az úszásig, akár 100 sportág is megtalálható bennük.

 

Ennek segítségével folyamatosan pontos visszajelzést kapunk a teljesítményünkről. Láthatjuk,  hogy melyek azok a területek, ahol még fejlődhetünk vagy fejlődnünk kell. Mind profi, mind amatőr, hobbi sportolóknak egyaránt ajánlott a használatuk, mivel rövid időn belül érezni fogjuk a hatását.

 

A piaci kínálat hatalmas, így mindenki garantáltan meg fogja találni a számára megfelelő modellt.loading...