Ukrajnában van az amerikai elnök

Ukrajnában van az amerikai elnök
Kép forrása: AP

Joe Biden meglepetésszerűen Ukrajnába látogatott.

Ukrajnába látogatott Joe Biden – írja a Guardian helyszíni tudósítója. Az amerikai elnök néhány nappal az orosz invázió első évfordulója előtt érkezett Ukrajnába.

A BBC beszámolója szerint a Kijevben tartózkodó újságírók is csak információmorzsákat kaptak arról, hogy az ukrán fővárosba hétfőn fontos vendég érkezik. A város főútját teljesen lezárták reggel, emiatt torlódás alakult ki, az ukrán rendőrök és katonák pedig közrefogták a Szent Mihály kolostort.

Nem sokkal Biden érkezése előtt a légiriadót jelző szirénák is felbúgtak Kijevben.

A New York Times azt írja, hogy Biden repülőgépe valóban Lengyelországban szállt le, az amerikai elnök a lengyel-ukrán határról vonattal utazott Kijevbe. A lap úgy tudja, Biden éppen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök társaságában látogatta meg a Szent Mihály kolostort, amikor a légiriadó felhangzott Kijevben. A Fehér Ház a lap értesülése szerint az egész ukrajnai utat fedésben készítette elő: kiadták Biden útitervét úgy, mintha az elnök Varsóba készülne – valójában viszont amikor ezt az útitervet kiadták, Biden már régen elhagyta Washingtont.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...