Cs. Bálint Andrea: A Donáth-projekt elbukott, ezért támadják a DK-t

A Donáth-projekt elbukott.

Cs. Bálint Andrea a közösségi oldalán írta le, hogy véleménye szerint miért támadja a Momentum intenzíven a DK-t. A szerző úgy véli, hogy a Donáth-projekt elbukott.

„Óriásplakát ide, rendezvény és interjúk oda, a Momentumon belül is érzik, hogy a Donáth Anna visszatérésébe táplált remények nem voltak megalapozottak. 

A beszéd és az interjúk a támogatók körében is csalódást okoztak. 

Ez az oka annak, hogy a Momentum új támadást indított a DK ellen. Ezúttal Ráczné Földi Judit a kiszemelt, akinek parlamenti mandátumát szeretné megakadályozni a liberális párt. 

A vád, hogy erkölcsi gondot okoz, hogy off-shore cégnek volt tulajdonosa. Nos, nem volt az, és a bíróság azt állapította meg, hogy közszereplőként el kell viselnie a véleménynyilvánítás akár sértő szabadságát is. 

A DK politikusa éveken át leplezte Orbánék TAO-visszaéléseit, a sínekre is lefeküdt, hogy szemléltesse az orbáni kisvasút abszurditását. 

A Momentum nehezen viseli, hogy támogatottsága az 5 százalékos parlamenti küszöb környékére esett, belső konfliktusaik miatt egy év alatt négy elnökük volt, és több politikusuk a DK-ba igazolt.

Most azt akarják megakadályozni, hogy Ráczné Földi Judit képviselő lehessen, elvitatva a DK jogát arra, hogy őt jelölje a tragikus hirtelenséggel elhunyt Kordás László helyére.

Nehéz az ellenzéki sors, különösen, ha az egyik párt kiemelkedik a többi közül. És egy másik ezt nehezen viseli.

Hogy hogyan hat ez majd az ellenzéki együttműködésre?

Meglátjuk…” – zárja sorait Cs. Bálint Andrea a Donáth-projekt bukásáról.

Korábban az Ellenszél is megírta, hogy Donáth Anna, mint új csillag rögtön elkezdte a pártot egy keményvonalas vonalba vinni. Elnökségi határozatban tiltotta le a Momentum a saját politikusát a Facebook használatáról.

loading...