Elnökségi határozatban tiltotta le saját politikusát a Momentum

Momentum vezetői tiltották meg a Facebookozást.
Kép forrása: Donáth Anna Facebook-oldala

Meglepő posztot tett ki Kármán Irén, korábbi oknyomozó újságíró, egykori Momentum párttag és képviselőjelölt. A pártja elnökségi határozatban tiltotta meg neki, hogy posztoljon a Facebook-on.

A különös írás Hirdetés címmel jelent meg a közösségi oldalon. Íme a teljes bejegyzés:

56 éves, alig használt, nőnemű egyed, liberális szabadgondolkodó, NER váltó pártot keres.

„Kalandorok és paktálók kíméljenek” jeligére.

Előzmények röviden (már amennyire lehet).

30 évenként az embert elkapja a hév, hogy nosza, itt az alkalom meg a rendszer-és gengszterváltás, elfogja őt a harci izgalom. Hogy nosza, ebben fel kell oldódni, meg kell mártózni, feredőzni, tetőtől talpig, szabad madarasan vagy lila ruhásan, kitűzőkkel. Nem csak aktivistaként, hanem tagdíjfizető pártolóként is. Egyszerűbben: párttagként.

Történt velem is, hogy a Momentum Mozgalom tagja lettem, mondhatni igen jó kedvvel, a korábbi, rendkívül értelmes, gyors gondolkodású ember András Fekete-Győr kérésének megfelelően betagozódtam, majd 2021-ben a Jász-Nagykun-Szolnok megye (immáron :vármegye) 1-es választási körzetében az előválasztáson a Momentum-MSZP-Párbeszéd Magyarországért közös jelöltje lettem.

Le is nyomtam a kampányt, nagyjából teljes ellenszélben, hordtam egész nyáron a tűző napon és éjjel is a szórólapokat, elégettem többszázezer forintnyi benzint. Tizennégy település között ingáztam, megismertem nagyszerű és kevésbé nagyszerű embereket, polgármestereket, szóval felvettem a fonalat. Nem mentem nyaralni, tettem, amit mondtak, elviseltem, hogy lejárató cikkek sokaságát zúdítják a nyakamba. Mit nyakamba, a pofámba bele, Portik szeretője, olajbűnöző babája, gyilkos kitartottja, minden voltam, csak úrinő nem, de nem szóltam, csináltam.

A Momentum parlamenti párt lett, ez rendkívül nagy öröm és büszkeség, de itt valami el is tört. Bár akárhány javaslatot, ötletet írtam le, válasz nem érkezett, a párt ugyanis multinacionális menedzsment logikával dolgozik, mindennek van felelőse, a felelősnek is van felelőse, a kommunikációnak, a pénzügyeknek, a parlamenti képviselőcsoportnak, a régióknak, a városoknak, az önkormányzatoknak, ezek kommunikációjának is.

Tegnap kaptam egy elnökségi határozatot, hogy eltiltanak mindentől, ami egyedi kommunikáció és főleg kifelé kommunikál a problémákról. Több, mint fél éve nem fizetek tagdíjat, írtam válaszomban, az alapszabály értelmében már rég nem vagyok a párt tagja. Egyébként meg röhejes és nevetséges az embereket azzal fenyegetni, hogy hallgassanak a nyilvánosság előtt.

A nyilvánosság ugyanis Szent Tehén.

A sajtót letarolta a Fidesz-KDNP, bekebelezte, felfalta.

A politikai stílusváltó szlogent használó párt pedig a tagjait vagy a tagjainak vélt embereket fenyíti a szólás-és gondolat-közlésszabadság tilalmával? – vonja kérdőre a Momentum vezetését a szerző.

Lehet, hogy öntörvényű szabadgondolkodó vagyok, de így nem lehet a NER-t leváltani.

Így csak beolvadni lehet a NER-be.

Részlet a határozatból:

„Kedves Irén,

A Momentum Mozgalom elnöksége határozatot hoz (16/2023 (II. 14.)), amelyben megtiltja Kármán Irén tagnak, hogy a budaörsi önkormányzat bármely vezetőjének, képviselőjének vagy dolgozójának az általa kiállított számla kifizetéséről, illetve perrel fenyegető üzenetet írjon, pert indítson, továbbá a sérelmeiről az ügyben online vagy más módon hírt adjon.

Indoklás:

[3] Az elnökség rámutat, hogy a pártok aktívan közreműködnek a helyi közhatalom, így az önkormányzati tevékenység gyakorlásában. Így a pártok kiemelt célja az is, hogy a helyi közéletben eredményes együttműködés keretében részt vegyenek a helyi önkormányzat vezetésében. A helyi közhatalom gyakorlóinak nem megalapozott, gyalázkodó kritikája csorbítja a városvezetésbe vetett bizalmat, így végső soron kihat azon pártokra is, akik a városvezetésben képviselőik útján részt vesznek. A tagoktól általában elvárható magatartás az, hogy olyan aktív magatartást fejtsenek ki, amely elősegíti a párt fenti céljait, vagy tartózkodjanak minden olyan magatartástól, amely a Párt összefogásával megvalósuló helyi közhatalom gyakorlásába vetett bizalmat – így a Momentum Mozgalom vetett bizalmat – nem sérti.

[4] Az elnökség rámutat, hogy a Tag nyilvános platformon közzétett bejegyzése egyértelműen a városvezetés és a városvezetés összefogásában részt vevő pártok (így a Momentum Mozgalom) kritikája is.

Az Elnökség figyelmezteti Kármán Irén tagot, hogy abban az az esetben, ha a jelen határozatban foglaltaknak nem, vagy nem teljeskörűen tesz eleget, úgy az a tagot terhelő együttműködési kötelezettség megsértésének minősül, amely etikai eljárást, vagy az Alapszabályában meghatározott egyéb eljárást von maga után.

Üdvözlettel:

az Elnökség”

További cikkeinkért kattints ide.
loading...