Szombathely MSZP-s polgármestere: a DK semmilyen nyomást nem gyakorol

Hosszú cikkben próbált utánajárni a Telex, mi lehet a hátterében annak, hogy más pártok politikusai a DK-ba igazolnak. Szombathely kapcsán a Momentumhoz közeli Telex tévedését ma a szocialista polgármester tette rendbe – erről a nyugat.hu számolt be.

„Nyomásgyakorlás történhetett Szombathelyen” – írta a Telex. Kunhalmi Ágnesre, az MSZP társelnökére hivatkozva azt is írják, hogy Nemény András polgármester azért engedhetett át két képviselőt a DK-nak, hogy nyugodtan készülhessen az önkormányzati választásra.

A cikk nyomán a nyugat.hu megkérdezte Nemény Andrást, valóban volt-e nyomás a városvezetésen azért, hogy két képviselőjük átlépjen a DK-ba. A polgármester a portálnak azt mondta, semmilyen nyomásgyakorlás nem volt a városvezetésre. Hozzátette, jelenleg nem a következő önkormányzati választásra készülnek, hanem a város 2023-as költségvetését alkotják meg egységben, az Éljen Szombathely!-frakcióval, és együtt dolgoznak a jövőben is.

Felhívták Bokányi Adriennt, az MSZP szombathelyi elnökét, a városi közgyűlés tanácsnokát, aki az országos elnökségnek is tagja. Mint mondta, ő sem tapasztalt semmilyen nyomásgyakorlást. Megjegyezte, nem pártpolitikával, hanem várospolitikával foglalkoznak. A két képviselő pártváltásával semmi sem változott a városvezetésben, a frakció továbbra is ugyanolyan egységes mint eddig, és közösen dolgoznak tovább.

Február 1-jén jelentették be, hogy Horváth Attila alpolgármester és Kopcsándi József képviselő az MSZP-ből kilépve a DK tagja lesz. Czeglédy Csaba független, de a DK-hoz közel álló képviselő is úgy látja, senki nem akarja megbontani a városvezetés egységét. A város továbbra is a megszokott rendben működik akkor is, ha két MSZP-s inkább a DK-ban dolgozik tovább.

loading...