A DK-s Bősz Anett nem engedi feldarabolni a Budapesti Történeti Múzeumot

Bősz Anett
Kép forrása: Bősz Anett / Facebook

Az utóbbi hetekben erős mozgolódás tapasztalható a Budapesti Történeti Múzeum körül. Úgy tudjuk, hogy a kormány és Karácsony Gergely tárgyalt a BTM átalakításáról, pedig az intézmény a fővároshoz tartozik. Ebben tett most egyértelmű állásfoglalást Bősz Anett.

A Budapesti Történeti Múzeum az ország harmadik legnagyobb múzeuma (a Magyar Nemzeti Múzeum és a Szépművészeti Múzeum után), gyűjtési területe: a főváros történetének relikviái (tárgyak, képzőművészeti alkotások, fotók, dokumentumok, régészeti leletek).

Hozzá tartozik a Vármúzeum, a Kiscelli Múzeum, itt működik a Fővárosi Képtár, az ország egyik leggazdagabb képzőművészeti gyűjteménye (klasszikus, modern és kortárs festészet, szobrászat). Továbbá az Aquincum Múzeum: római kori gyűjtemény, régészeti park, és a Budapest Galéria: időszaki kortárs kiállítások rendezése és Bp köztéri szobrainak felügyelete. A BTM feladata a főváros területén az építési beruházásokhoz kapcsolódó kötelezővrégészeti feltárásokat elvégezni. 

A DK-s főpolgármester-helyettes, Bősz Anett ezt írta ki a Facebook-ra:

„Elkötelezett vagyok a Budapesti Történeti Múzeum egységének megtartásában. Valamint abban is, hogy a tagintézmények erős bázisai legyenek a főváros kulturális életének. Köszönöm, hogy ma láthattam – még ha röviden is – az Elmozdul a fal című kiállítást. Mácsai István festményeivel, fényképeivel, sőt, időnként festményvázlataival. Visszatérek hamarosan egy kisebb csapattal, és nem pusztán a fővárosi kutyatartás történetét feldolgozó, formabontó kiállítás miatt!”

További cikkeinkért olvass minket itt.

loading...