10 meglepő tény Orbán Viktor gyerekkoráról

Schengeni övezet: ez történne, ha kizárnának minket. A képen Orbán Viktor.
Orbán Viktor

Orbán Viktor jelenleg Magyarország miniszterelnöke, ismerjük az összes bűnét és cselekedetét, a bőrünkön érezzük ugyanis. Azt azonban kevesen tudják róla, hogyan nézett ki az ő gyerekkora. Az alábbiakban 10 meglepő tényt mutatunk be Orbán Viktor gyerekkoráról.

  1. Szülei nagyon szegény körülmények között éltek. Mostanra szerencsére ez a helyzet javult. Erről bővebben az Ellenszél korábbi cikkében írtunk.
  2. Gyermekkorában aktív résztvevője volt a helyi sportcsapatoknak. Mostanra aztán ezt a hobbiját jobban előtérbe helyezte, mint bármi más ügyet.
  3. Nagyon jó tanuló volt, különösen a matematikában és a természettudományokban volt erős. Később aztán fejlesztette a humán vonalát is. Remek hazudozó lett belőle.
  4. Szülei fiatalon elváltak, ami hatással volt a gyerekkorára. A sérülései és a frusztrációja aztán a magyarok nyakába szakadt.
  5. A családjának anyagi nehézségei miatt gyakran kellett más családoknál dolgoznia. A család fontosságát így már ifjúkorban megtanulta. Főleg a saját családjának gazdagodását tartja szem előtt, például a veje, Tiborcz István hódításait.
  6. Fiatalon megtanult beszélni németül, ami segített neki később az egyetemi évek alatt. Ma angolul is meg tud szólalni, és ugyanolyan folyékonyan süketelni.
  7. Gyermekkorában nagyon sok időt töltött a nagypapjával, aki hatással volt a politikai nézeteire. Jó lett volna inkább egy szociáldemokrata nagypapa. Ha a mostani nézeteiből indulunk ki, ő valami fasiszta-etatista, zavaros politikai világot képzelt el.
  8. Már fiatal felnőttként is politikai érdeklődést mutatott, és részt vett az ifjúsági politikai csoportokban. Itt mondja többek között azt, hogy egy ember van a KISZ-ben, akitől tartani kell, az pedig a „Gyurcsány nevű ember.”

Orbán Viktor gyerekkoráról beszél ez a videó is.

9. Számos politikai eseményen és megmozduláson vett részt, amelyek formálták a nézeteit.

10. Már fiatalon is nagyon bátor volt, és számos nehéz helyzetben állt ki az igazságért és a családjának érdekeiért. Sajnos most is ezt teszi. Kiáll a családja és a saját érdekeiért. Az igazság már lemorzsolódott róla.

Ezen tények alapján látható, hogy Orbán Viktor gyerekkoráról azért is fontos beszélnünk, hogy keressük a miértet. Vagy ahogy Koncz Zsuzsa mondaná: „Mi lett belőled, mi történt veled?”

loading...