Akkumulátorgyár-mentes övezetté nyilvánítaná Budapestet a DK

A DK megakadályozná, hogy újabb postákat zárjanak be
Kép forrása: Szaniszló Sándor/Facebook

Szaniszló Sándor DK-s budapesti frakcióvezető, önkormányzati árnyékminiszter közleményt adott ki. A politikus azt írja, a fővárosi DK előterjesztést nyújt be, hogy Budapest akkumulátorgyár-mentes övezet legyen.

Az elmúlt hetekben nagy port kavart a Debrecenben épülő kínai akkumulátorgyár ügye. Az egész ország számára világossá vált, hogy a magyar kormányt nem érdekli a magyarok egészsége vagy a környezet védelme. A szóban forgó akkumulátorgyár rengeteg megművelhető termőföldet fog elvenni a helyiektől. A működése pedig veszélyt jelent a város ivóvíz-készletére és levegőjére.

A kormány a debreceni akkumulátorgyár mellett az ország több pontjára is hasonló létesítményeket akar telepíteni. A budapesti DK úgy döntött, elébe megy Orbán Viktor terveinek.

„Előterjesztést nyújtunk be, hogy megtiltsuk Budapest közigazgatási területén az emberi egészséget veszélyeztető, a környezetet és a természetes erőforrásokat súlyosan károsító akkumulátorgyárak építését. Nem engedhetjük meg, hogy a hétszeres rezsiemelés, az orbáni infláció és a történelmi forintgyengülés után a budapesti lakosoknak a tiszta ivóvízét is elvegye a kormány. Nem is beszélve a természet további károsításáról” – fogalmaznak közleményükben.

Az előterjesztést februárban fogják a Fővárosi Közgyűlés elé beterjeszteni, hogy minél előbb akkumulátorgyár-mentes övezetté nyilvánítsák Budapestet és biztonságban tudhassák a városban élőket.

„Mi nem csak beszélünk, hanem cselekszünk is! Az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye, hogy megőrizzük a természet épséget környezetromboló akkumulátorgyárak nélkül” – zárja közleményét Szaniszló Sándor.

További híreinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...