Akkumulátorgyár: Fegyelmi eljárást kezdeményezett Debrecen polgármesterével szemben a DK

A DK feljelentést tesz a tömeges kórházi fertőzések eltussolása miatt
Kép forrása: MTI

Fegyelmi eljárást kezdeményezett Debrecen fideszes polgármesterével szemben a DK. A párt szerint Papp László „hazudott a debrecenieknek a mérgező akkumulátorgyárról.”

A DK szerint Papp László egy „Debrecen-ellenes” polgármester, aki nem a város lakosait képviseli a kínai akkumulátorgyár ügyében. Azt ígérik, amennyiben 2024-ben leváltják a fideszes városvezetést, bármilyen fázisban is legyen a beruházás, leállítják azt.

Az ügyben tartott sajtótájékoztatón Vaszkó Imre, a DK kormányzati képviselője elmondta, számukra nyilvánvalóvá vált, hogy Papp László fideszes polgármester a város és lakói ellen fordult. A politikus szerint a városvezető eltitkolta, hogy egy 2022 júliusában közgyűlésen tárgyalt, majd el is fogadott, infrastruktúra-fejlesztésről szóló előterjesztés valójában az akkumulátorgyár idetelepítését készítette elő.

„Mi úgy gondoljuk, hogy Debrecen-ellenes az a vezető, aki 200 ezer debrecenit félrevezetve olyan gyárat építtet, amely tönkreteheti városunk környezetét”

– fogalmazott.

Varga Zoltán pedig arról beszélt:

Debrecen hosszú történelmében a városnak még nem volt olyan polgármestere, aki ennyire egyértelműen Debrecen-ellenes politikát folytatna.

Varga szerint ezt mutatja az is, hogy Papp László arról beszélt, akkor is meg kell építeni a gyárat, ha a lakosság többsége ezt nem akarja.

„Papp László cinikusan röhögve azok mellé állt, akik Debrecen levegőjét meg fogják mérgezni, akik el fogják szívni Debrecen vizét, akik tönkreteszik a debreceniek nyugalmát, életét és jövőjét”

– sorolta.

A képviselő bejelentette:

mindezek miatt a DK önkormányzati képviselői még a héten kezdeményezni fogják, hogy a közgyűlés indítson fegyelmi eljárást Papp ellen.

Debrecen polgármestere

Jánki József, a párt önkormányzati képviselője elmondta, a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzata szerint legkésőbb a benyújtástól számított harmadik közgyűlésen kötelező tárgyalni a javaslatot.

Az ügyben név szerinti szavazást fognak kérni, hogy a fideszes képviselőknek vállalniuk kelljen a választóik előtt, hogy a város lakói mellé állnak vagy a várost és az országot vezető politikai és gazdasági kört szolgálják ki.

A Debreciner kérdésére Varga Zoltán kifejtette, amennyiben fegyelmi vétséget állapítanak meg, akár pénzbírsággal is sújthatják Papp Lászlót. A politikus elmondta, az egyik céljuk az, hogy az eddig némán maradt fideszes önkormányzati képviselők foglaljanak állást az akkumulátorgyár ügyében.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...