Figyelmeztetés a nyugdíjasoknak: nagy csávába kerülhetnek, ha ez szembejön az interneten

Ennyi az összege a családi pótléknak.
Fotó: Ellenszel.hu

Cikkünk egy figyelmeztetés a nyugdíjasoknak, amelyben kifejezetten őket célzó, ártalmas hirdetésekre kívánjuk felhívni a figyelmet. Ha Ön nyugdíjas, mindenképp javasoljuk, hogy olvassa el. Ha nem az, akkor idős hozzátartozói védelmében fussa át a cikkünket!

Korábban az Ellenszél beszámolt róla, hogy a hagymákról látott fotók sem mindig ártalmatlanok. Amikor ugyanis egy hirdetés olyan kérdést tesz fel, mint például „miért hasznos a hagyma télen?” nem ismeretterjesztő cikket akar mutatni, hanem egy adathalász kamuoldalt. Ahogy az is, amikor megpróbálnak minket megvezetni azzal a hazugsággal, hogy a rizs veszélyes.

Figyelmeztetés a nyugdíjasoknak, ezúttal őket célozták meg a csalók

Az internet használatával járó előnyök mellett számos veszély is fenyegeti a nyugdíjasokat. Az alábbiakban néhány példa a leggyakoribb veszélyekre:

  1. Adathalászat: A nyugdíjasok megtévesztő hirdetések megtekintésével megadhatják a személyes adataikat, például a bankkártya-számukat, amiket a kiberbűnözők kihasználhatnak.
  2. Olyan, mint a bankunk, de mégsem az: Az interneten hamis e-mailekkel és weboldalakkal próbálnak megtéveszteni a nyugdíjasokat, amikor például azt kérik, hogy adják meg a személyes adataikat, mert meg kell erősíteniük a bankszámlájuk védelmét.
  3. Vírusok: Az áldozatok letölthetnek vírusokat a számítógépükre, amik adathalászattal, adatszivárgással vagy más károkozással járhatnak.
  4. Online trükközés: Az interneten széles körű a hamis áruk és szolgáltatások árusítása, amiknek a nyugdíjasok könnyen áldozatai lehetnek.

Most bemutatjuk az alábbi, hamis hirdetéseket: ezeknek soha ne dőljön be!

A fentiekre figyelve fontos, hogy a nyugdíjasok óvatosak legyenek az internet használata során, ne adjanak meg személyes adatokat, és csak megbízható forrásokból töltsenek le tartalmakat. Az internet használatával kapcsolatban, ha nem biztosak valamiben pedig kérjék a családjuk, barátaik vagy szakértők segítségét.

Vigyázzunk egymásra, ne váljon Ön is áldozattá! Kérjük, ossza meg ezt a cikket másokkal is, hogy ők is lássák a konkrét, csalási kísérleteket! További cikkeinkért pedig kövesse az Ellenszél Facebook-oldalát is, ahol még több minőségi tartalommal találkozhat. Köszönjük megtisztelő figyelmét!

Tűpontosan írta le a lényeget egy magyar nő Orbán inflációjáról

loading...